Nem moussaka
Et nemt og lækkert alternativ til den klassiske lasagne. Her får du opskriften på en lækker moussaka, der er nem at lave.
Nem moussaka til 4 personer
Total:1 time 30 minutter
Ingredienser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød peber
- 1 gul peber
- 1 aubergine
- 400 g oksekød
- 1 dåse grofthakkede tomater
- 1 tsk stødt paprika
- 1 spsk finthakket rosmarin
- evt frisk oregano
- 3 mellemstore kartofler
- god olivenolie
Sådan laver du moussaka
- 1. Snit løg og hvidløg fint og svits dem på panden i lidt olivenolie til løgene er blanke. Skær peberfrugt og aubergine i grove tern, ca. 2x2 cm, og tilsæt dem.
- 2. Lad grøntsagerne småstege i 4-5 min. Tilsæt kød, hakkede tomater og krydderier. Lad blandingen simre i 10-12min og smag den så til med salt og peber.
- 3. Skræl kartoflerne og skær de, i så tynde skiver som muligt. Smør et ildfast fad på ca. 30 x 25 cm med olie og læg et lag kartoffelskiver så hele bunden er dækket. Hæld aubergine-kødfyldet over og afslut med et lag kartoffelskiver. Dryp med olie og drys med evt med lidt tørret rosmarin.
- 4. Bag moussakaen ved 200 grader i ca. 45 min – 1 time, indtil kartoffeloverfladen er sprød og gylden. Lad retten hvile et kvarters tid.
- 5. Servér med brød og evt. en grøn salat.
- Se også opskrift på Farsbrød med timian og bacon