Nemme pebernødder
Pebernødder kan man da aldrig få for tidligt. Stil dem frem i en fin kagedåse, så det både smager og behager.
Ca. 250 stk. pebernødder
Ingredienser
- Nemme pebernødder
- 250 g hvedemel
- 110 g smør
- 1 æg
- 100 g sukker
- 75 g mørk farin
- ½ tsk. hjortetakssalt
- 2 tsk. stødt kanel
- ½ tsk. stødt kardemomme
- ½ tsk. stødt nellike
- ¼ tsk. stødt peber
- 1-2 spsk. vand
Sådan laver du nemme pebernødder
- 1. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor, og miks det sammen. Alternativt kan du smuldre smørret i melet og røre de øvrige ingredienser i. Læg dejen i køleskabet ca. ½ time.
- 2. Rul dejen til pølser af 1 cm’s tykkelse. Skær dem i ½ cm tykke skiver. Fordel skiverne på en bageplade med bagepapir.
- 3. Bag pebernødderne ca. 6-8 min. ved 200 gr. på andenøverste ovnribbe, til er lysebrune.
SE OGSÅ:Pebernødder a la Lagkagehuset
SE OGSÅ:Glutenfri pebernødder