Nemme pebernødder

Nemme pebernødder

Pebernødder kan man da aldrig få for tidligt. Stil dem frem i en fin kagedåse, så det både smager og behager.

Ca. 250 stk. pebernødder

Ingredienser

  • Nemme pebernødder
  • 250 g hvedemel
  • 110 g smør
  • 1 æg
  • 100 g sukker
  • 75 g mørk farin
  • ½ tsk. hjortetakssalt
  • 2 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. stødt nellike
  • ¼ tsk. stødt peber
  • 1-2 spsk. vand

Sådan laver du nemme pebernødder

  1. 1. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor, og miks det sammen. Alternativt kan du smuldre smørret i melet og røre de øvrige ingredienser i. Læg dejen i køleskabet ca. ½ time.
  2. 2. Rul dejen til pølser af 1 cm’s tykkelse. Skær dem i ½ cm tykke skiver. Fordel skiverne på en bageplade med bagepapir.
  3. 3. Bag pebernødderne ca. 6-8 min. ved 200 gr. på andenøverste ovnribbe, til er lysebrune.

Tip

Kom evt. 1 tsk. stødt ingefær i kagerne i stedet for kardemomme.