Nøddetærter med bærskum
De små nøddetærter er vanedannende. I stedet for bærskum kan kagerne fyldes med is på en sommerdag.
Nøddetærter med bærskum
10 stk.
Tid: ca. 20 min. plus bagetid
1 dl hasselnødder
1 dl mandler
50 g sukker
1 æg
1 spsk. havregryn
1 spsk. vand
1 spsk. sirup
lidt olie til pensling
10 muffinforme
Bærskum:
2½ dl piskefløde
200 g blandede bær
1. Tænd ovnen på 200 grader.
2. Kom hasselnødder og mandler i en blender, og blend til nøddemel.
3. Hæld nøddemel i en skål, og tilsæt sukker, æg, havregryn, vand og sirup. Rør dejen sammen. Den skal være klistret.
4. Lad dejen stå ca. 10 min.
5. Kom 10 papirmuffinforme i en fast muffinform. Pensl papirformene med lidt olie.
6. Fordel 1 stor spiseskefuld af dejen i hver form. Tryk dejen ud, så den kommer op ad siderne og danner en lille skål. Bag kagerne i ca. 10 min., til de er gyldne. Afkøl kagerne.
7. Pisk fløden til let skum. Skyl bærrene. Fordel flødeskum og bær i nøddetærterne.
► SE OGSÅ: 2 slags muffins uden mel
► SE OGSÅ: Mazarin med peanut topping
► SE OGSÅ: Saftig mandelkage (Kage uden mel!)