Nye kartofler med marinerede sild

Nye kartofler med marinerede sild

Opskrift på en ægte dansk frokostklassiker.

4 pers

Ingredienser

  • 4 gammeldags modnede marinerede sildefileter
  • 500 g friskkogte nye kartofler
  • 1 bdt. rucolasalat
  • Persillecremefraiche:
  • 1½ dl cremefraiche 18 %
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 fintsnittet forårsløg
  • 2 spsk. meget finthakket persille
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt, peber dild og evt. kapers til pynt

  1. Fordel kartoflerne på fire tallerk-ner. Læg lidt salat på tallerknerne, og fordel sildefileterne over.
  2. Rør alle ingredienserne til den grønne creme sammen, og smag til med salt og peber. Fordel cremen over sildene, eller server den i fire små portionsskåle. Pynt med dild og evt. kapers.