Oksekød, syltet løg og tomat
Kød skal der til.I små mundrette stykker så du også kan konversere.
9
Ingredienser
- ca. 20 stk.
- 10 cherrytomater
- 3 skalotteløg
- 2 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- bladene af 1 kvist timian
- 2-3 spsk balsamico
- 1 spsk rørsukker
- 2 stykker entrecôte eller anden god bøf
- olivenolie og lidt smør til stegning
- salt og peber
- 75-100 g sorte oliven
- ½ fed finthakket hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- salt og peber
- 1 spsk finthakket, bredbladet persille
- 4-5 skiver focaccia-brød
- lidt persille til at drysse over kødet
Sådan laver du oksekød
- Syltede løg: Halvér tomaterne, og pil og snit skalotteløg i tynde skiver. Steg skalotteløg møre i en gryde med lidt olivenolie ved svag varme. Tilsæt hvidløg, timian, balsamico og rørsukker og lad det simre 4-5 minutter. Tilsæt tomaterne og lad dem varme sammen med løgene 1-2 minutter. Tag det af varmen og afkøl.
- Steg oksekødet medium på en pande, ca. 3 min på hver side og krydr med salt og peber. Lad bøfferne trække og afkøle lidt og skær efterfølgende kødet i skiver.
- Udsten og hak de sorte oliven og bland dem med hvidløg, olivenolie, salt, peber og persille.
- Skær brødet i ca. 20 små firkanter og anret hvert brød med lidt olivenblanding, syltede løg, oksekød og drys med lidt snittet, bredbladet persille.