Opskrift på oksekød, syltet løg og tomat

Oksekød, syltet løg og tomat

Kød skal der til.I små mundrette stykker så du også kan konversere.

9

Ingredienser

  • ca. 20 stk.
  • 10 cherrytomater
  • 3 skalotteløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • bladene af 1 kvist timian
  • 2-3 spsk balsamico
  • 1 spsk rørsukker
  • 2 stykker entrecôte eller anden god bøf
  • olivenolie og lidt smør til stegning
  • salt og peber
  • 75-100 g sorte oliven
  • ½ fed finthakket hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 1 spsk finthakket, bredbladet persille
  • 4-5 skiver focaccia-brød
  • lidt persille til at drysse over kødet

Sådan laver du oksekød

  1. Syltede løg: Halvér tomaterne, og pil og snit skalotteløg i tynde skiver. Steg skalotteløg møre i en gryde med lidt olivenolie ved svag varme. Tilsæt hvidløg, timian, balsamico og rørsukker og lad det simre 4-5 minutter. Tilsæt tomaterne og lad dem varme sammen med løgene 1-2 minutter. Tag det af varmen og afkøl.
  2. Steg oksekødet medium på en pande, ca. 3 min på hver side og krydr med salt og peber. Lad bøfferne trække og afkøle lidt og skær efterfølgende kødet i skiver. 
  3. Udsten og hak de sorte oliven og bland dem med hvidløg, olivenolie, salt, peber og persille.
  4. Skær brødet i ca. 20 små firkanter og anret hvert brød med lidt olivenblanding, syltede løg, oksekød og drys med lidt snittet, bredbladet persille.