Oldschool fiskefrikadeller med tatarsauce
Den fars, du kan købe i supermarkeder og hos nogle fiskehandlere, er ofte fuld af mel og andet stivelse, så det er både sundere og mere smagsfuldt at lave sin egen. Vælg en lys torskefisk – om det er sej, torsk, kuller eller noget helt femte, er helt op til dig. Server med kartofler eller rugbrød og en stor salat.
3-4 personer
Total:45 minutter
Ingredienser
- Fiskefrikadeller:
- 500 g lyssej, torsk eller anden lys fisk, uden skind og ben
- lidt salt
- ½ løg
- 2 spsk mel
- 3-4 spsk fløde
- 1 stort æg
- olie til stegning
- Tartarsauce:
- 1½ dl tyk yoghurt
- 2 spsk mayonnaise
- 1½ spsk ketchup
- 2 spsk citronsaft
- 1 spsk purløg, finthakket
- 5-6 cornichoner, finthak-kede
- 2 spsk kapers, hakkede
- 10-15 dråber tabasco
- Desuden:
- karse
- salat
- citronbåde
Sådan gør du
- Fiskefrikadeller:
- 1. Kom fisk, salt og løg i en foodprocessor, og hak, til farsen er samlet, men stadig lidt grov. Kom mel og fløde i, og hak igen.
- 2. Tilsæt til sidst ægget, og blend kort tid, til farsen akkurat er samlet (eller hak det hele i hånden, og rør med æg, mel og fløde).
- 3. Form farsen til fiskefrikadeller og steg dem i olie på en varm pande.
- Tartarsauce: Rør yoghurt, mayonnaise, ketchup, citronsaft, purløg, cornichoner og kapers sammen, og smag til med tabasco og salt.
- Server fiskefrikadellerne toppet med lidt karse og med salat, citronbåde, tartarsauce og eventuelt rugbrød eller kartofler til.
- TIP: En bunke dampede grøntsager er virkelig lækkert til denne ret.