nemme fiskefrikadeller

Oldschool fiskefrikadeller med tatarsauce

Den fars, du kan købe i supermarkeder og hos nogle fiskehandlere, er ofte fuld af mel og andet stivelse, så det er både sundere og mere smagsfuldt at lave sin egen. Vælg en lys torskefisk – om det er sej, torsk, kuller eller noget helt femte, er helt op til dig. Server med kartofler eller rugbrød og en stor salat.

3-4 personer

Total:45 minutter

Ingredienser

  • Fiskefrikadeller:
  • 500 g lyssej, torsk eller anden lys fisk, uden skind og ben
  • lidt salt
  • ½ løg
  • 2 spsk mel
  • 3-4 spsk fløde
  • 1 stort æg
  • olie til stegning
  • Tartarsauce:
  • 1½ dl tyk yoghurt
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1½ spsk ketchup
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk purløg, finthakket
  • 5-6 cornichoner, finthak-kede
  • 2 spsk kapers, hakkede
  • 10-15 dråber tabasco
  • Desuden:
  • karse
  • salat
  • citronbåde

Sådan gør du

  1. Fiskefrikadeller:
  2. 1. Kom fisk, salt og løg i en foodprocessor, og hak, til farsen er samlet, men stadig lidt grov. Kom mel og fløde i, og hak igen.
  3. 2. Tilsæt til sidst ægget, og blend kort tid, til farsen akkurat er samlet (eller hak det hele i hånden, og rør med æg, mel og fløde). 
  4. 3. Form farsen til fiskefrikadeller og steg dem i olie på en varm pande.
  5. Tartarsauce: Rør yoghurt, mayonnaise, ketchup, citronsaft, purløg, cornichoner og kapers sammen, og smag til med tabasco og salt.
  6. Server fiskefrikadellerne toppet med lidt karse og med salat, citronbåde, tartarsauce og eventuelt rugbrød eller kartofler til.
  7. TIP: En bunke ­dampede grøntsager er virkelig lækkert til denne ret.