Omelet med asparges og vesterhavsost
En klassiker, der både fungerer som nem aftensmad og også er genial på brunchbordet. Omelet er nem og lækker hverdagsmad, når det skal gå lidt stærkt. Supplér med en god salat eller lidt lækkert brød, hvis du serverer omeletten til aftenmad.
Total:10 minutter
Ingredienser
- 1 bundt asparges
- 125 g Vesterhavsost (eller anden lagret ost)
- 6 æg
- ½ dl mælk
- salt og hvid peber
- 1 spsk smør
- 1 lille bundt purløg
- Tilbehør: En grøn salat og lidt brød, evt. ristet rugbrød
Sådan laver du omelet
- Rens aspargesene og knæk den træede ende af. Skær dem i mindre stykker. Riv osten groft.
- Pisk æggene sammen med mælk og krydr med salt og peber.
- Smelt smørret i en pande. Kom æggeblandingen i, sænk varmen og rør lidt rundt i det, så der kommer struktur i omeletten. Fordel asparges og ost over æggene og lad omeletten stå og stege færdigt ved lav varme, ca. 4 min.
- Brug en spatel til forsigtigt at folde den ene side af omeletten over den anden. Server med klippet purløg og evt. ristet rugbrød.
- Tip: Vesterhavsost minder lidt om parmesan i smagen og kan blandt købes i Coops butikker, og er virkelig en smagsoplevelse værd. I stedet for Vesterhavsost kan du f.eks. bruge Primadonna, Gruyère eller Emmentaler.
- Se også opskrift på grillede gulerødder med smilende æg og bagt fisk.