Opskrift på lammekølle
Lammekølle serveret med kålsalat
Tid: ca. halvanden time
4 personer
1 dusk rosmarin
1 citron
4 fed hvidløg
en lammekølle
2 skiver knoldselleri
1 stort danske madæble - belle de boskoop
2 søde kartofler
2 fed hvidløg
1/4 l piskefløde
saft af 1/2 citron
havsalt
peber.
Ovnen tændes på 200 grader. Hak rosmarin, citron og hvidløg fint, bland det sammen til en marinade, og smør lammet godt ind. Du kan eventuelt lave små lommer i kødet, som du kan komme marinaden ned i.
Skær knoldselleri og madæblet i bidder og skær kartoflerne i skiver og hak hvidløgene fint.
Placer alle ingredienserne i et ildfast fad, og hæld fløden over. Krydr med citron, havsalt og peber. Bagetiden er ca. 1 time.
Kålsalat
1/4 hvidkål
1/4 rødkål
1 bundt persille
1 håndfuld rosiner
1 håndfuld hasselnødder
Dressing
5 spsk olivenlie
saft af 1 citron
havsalt.
Hak hvid- og rødkål fint. Hak persillen.
Bland alle ingredienserne og hældrosiner og hasselnødder over, og server salaten sammen med lammekøllen.
Opskrift af ernæringsterapeut Louise Bruun.
7 lækre opskrifter på lammekølle
-
Sådan laver du den perfekte lammekølle
-
Lammekølle med citrontimian og perleotto med butternut
-
Lammekølle med krydderurter, grov tzatziki og bagte tomater
-
Lammekølle med gremolata
-
Lammekølle med blommetomater, marineret i honning, rosmarin og hvidløg
-
Marineret lammekølle med dukkah-yoghurt
-
Opskrift på lammekølle