Æble-ingefær-marmelade

Æble-ingefær-marmelade

En marmeladevariant med æble og ingefær. Sød, men med et twist.

Ingredienser

  • 1 kg syrlige æbler, f.eks. belle de boskoop
  • 5 cm frisk ingefær
  • 1 kanelstang
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl vand
  • saft og skal af 1 økologisk citron
  • ½ kg lyst rørsukker
  • evt. 1 tsk. konserveringsmiddel

  1. Skræl og udkernæblerne, og skær demi mindre stykker. Lægæblestykker, ingefærstykke,kanelstang og enflækket vaniljestang i engryde med vand. Tilsætrevet skal af en citron,citronsaft og sukker.
  2. Lad det simre i 30-40min., til konsistensen ersom marmelade. Fjernkanelstang, vaniljestangog ingefær. Tilsæt evt.konserveringsmiddel,hvis du ønsker lang holdbarhed.Kom marmeladenpå rene, skoldedeglas. Opbevar marmeladenpå køl.