Æble-ingefær-marmelade
En marmeladevariant med æble og ingefær. Sød, men med et twist.
Ingredienser
- 1 kg syrlige æbler, f.eks. belle de boskoop
- 5 cm frisk ingefær
- 1 kanelstang
- 1 vaniljestang
- 2 dl vand
- saft og skal af 1 økologisk citron
- ½ kg lyst rørsukker
- evt. 1 tsk. konserveringsmiddel
- Skræl og udkernæblerne, og skær demi mindre stykker. Lægæblestykker, ingefærstykke,kanelstang og enflækket vaniljestang i engryde med vand. Tilsætrevet skal af en citron,citronsaft og sukker.
- Lad det simre i 30-40min., til konsistensen ersom marmelade. Fjernkanelstang, vaniljestangog ingefær. Tilsæt evt.konserveringsmiddel,hvis du ønsker lang holdbarhed.Kom marmeladenpå rene, skoldedeglas. Opbevar marmeladenpå køl.