Æblefritter
Æblefritter er en sjov version af den kendte berliner, blot lidt lettere og luftigere og med æblestykker i. Her får du opskriften på æblefritter, der selvfølgelig serveres med et drys flormelis eller kanelsukker:
Total:1 time
Ingredienser
- Ca. 15-20 æblefritter
- 2 ¾ dl hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 2 ½ dl danskvand
- ½ tsk havsalt
- 1 stor æggehvide, pisket stiv
- 1 stort eller 2 mellemstore æbler, skrællet og skåret i små tern
- Solsikkeolie eller anden neutral olie til at stege i
- Flormelis eller kanelsukker til at drysse med.
Sådan laver du æblefritter
- Bland alle ingredienserne undtagen æggehviden godt sammen.
- Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen sammen med æblerne.
- Varm olien op i en gryde, når det syder omkring en tændstik, er den klar til friture.
- Kom 3-4 skefulde ad gangen ned i olien, og lad dem stege til de er lysebrune. Det tager ca. 4-5 min, ellers er olien for varm, og fritterne bliver ikke stegt ind til midten.
- Lad dem dryppe på fedtsugende papir og drys med sukker eller flormelis.
- Spis med det samme.
De bedste opskrifter på hjemmelavet gløgg
-
Tranebærgløgg: Rød gløgg uden rødvin
-
Julegløgg med portvinsrosiner
-
Fransk gløgg: Vin chaud med marsala
-
Pink gløgg med granatæblesaft og rosévin
-
Hjemmelavet gløgg
-
Krydret hvid gløgg
-
Klassisk gløgg
-
Skøn gylden gløgg med hyldeblomst & hvidvin
-
Gløgg: Hvid gløgg med hyldeblomst
-
Gløgg
-
Hvid gløgg med mandler