Æblekage med rugbrødsknas
En lille, skøn dessert, som afslutning på en velsmagende middag. Æblemosen kan sagtens laves dagen i forvejen og opbevares på køl.
Næringsindhold
- Energi pr. person:315 Kcal
Gammeldags æblekage til 4 personer
Ingredienser
- 4 æbler
- 1 dl vand
- 2 spsk rørsukker
- 1 tsk ren vaniljepulver
- 65 g rugbrød
- 30 g hasselnødder
- 1 tsk kanel
- 2 dl piskefløde
- 50 g drænet yoghurt
- 1 tsk ren vaniljepulver
Sådan gør du
- 1/ Befri æblerne for kernehus, og skær dem ud i grove tern. Kom æbletern, vand, sukker og vanilje i en gryde, og lad det simre ved middelvarme under låg i ca. 25 min, eller indtil æblerne er kogt ud og er blevet til grov mos. Lad mosen køle helt af.
- 2/ Kom rugbrød og hasselnødder i en minihakker eller foodprocessor, og blend, indtil det er helt fint. Fordel blandingen på en bageplade, og rist det i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 min, eller indtil det er tørt og sprødt – rør undervejs. Rør kanel i, når blandingen er kølet af.
- 3/ Pisk fløde til let skum, og vend yoghurt og vanilje i. Anret desserten i små glas, og fordel æblemos, rugbrødsknas og flødeskum i lag.
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Høstmenu med græskar