Æbletærte med valnøddebund
6
Ingredienser
- 3 gode danske æbler, skåret i fine skiver
- 1 spsk kanel
- Valnøddebund
- 150 g valnødder
- 200 g fuldkornsmel
- 170 g smør
- 1 æg
- 30 g flormelis
Sådan laver du tærten
- Valnødderne males til mel i en blender eller foodprocessor. Bland alle ingredienserne til valnøddebunden, og saml så dejen til en fin rund bolle, som du lægger i køleskabet en times tid.
- Rul dejen ud til en tynd bund, og kom den i en smørsmurt tærteform. Læg de fine æbleskiver i kønne mønstre, og strø derefter med kanel. Bag æbletærten ved 175 grader i ca. 35-40 min.
- Tip:
- Du kan også tilføre krydderier til dejen, eksempelvis ingefær, kardemomme, kanel eller nelliker – de passer alle fortrinligt med æbler.