Opskrift på asparges-risotto

Asparges-risotto

Aspargesrisotto kan spises som forret, som en vegetarisk hovedret eller som tilbehør til f.eks. stegt/grillet fisk. Her får du opskriften på den lækre vegetar-risotto:

Risotto med asparges til 4 personer

Total:25 minutter

Ingredienser

  • 2 skalotteløg
  • lidt smør
  • 300 g hvedekerner
  • 600 g grønne asparges
  • 1 dl hvidvin
  • ca. 1 l grøntsagsbouillon
  • 100 g parmesan
  • 1 bundt bredbladet persille, hakket
  • salt og peber
  • 1 bakke rucola eller andre salatblade.

Sådan laver du asparges-risotto

  1. Hak skalotteløg fint og sauter dem bløde i smørret i en gryde. Kom hvedekernerne i gryden og rør rundt.
  2. Hæld hvidvin på og lad den koge væk. Bring bouillonen i kog i en anden gryde og hæld den over kernerne lidt ad gangen i store skefulde. Lad kernerne suge al væsken, inden du kommer mere på.
  3. Stop med at tilføje bouillon, når konsistensen er god, let flydende og kernerne bløde efter ca. 15 min.
  4. Tilføj asparges skåret i mindre stykker og lad dem dampe med de sidste par minutter. Vend den hakkede persille i og fjern gryden fra varmen.
  5. Rør revet parmesan i kernerne og smag til med salt og peber.
  6. Drys rucola, parmesanskiver og godt med peber over risottoen, og server den med brød til eller som tilbehør til stegt fisk.