Bagte æbler med vaniljeyoghurt
Alt det gode, søde, bløde og sprøde fra den klassiske æbletærte – men med færre kalorier og mindre arbejdstid.
Bagte æbler til 4 personer
Ingredienser
- Æbler:
- 4 syrlige æbler
- 6 spsk agavesirup
- 2 tsk blødt smør
- 3 tsk stødt kanel
- 1 nip salt
- Yoghurt:
- 200 g tyk yoghurt (2 % eller 10 %)
- 2-3 spsk agavesirup
- korn af ½ stang vanilje
- Topping:
- lidt hakkede og ristede pistacier eller mandler
Sådan laver du bagte æbler med vaniljeyoghurt:
- Tænd ovnen på 200 grader.Skræl æblerne, og læg dem i koldt vand
- undervejs, så de ikke bliver brune. Skær dem i tynde skiver.
- Rør agave, smør og kanel, og dryp forsigtigt æbleskiverne med blandingen.
- Saml æblerne igen – det behøver ikke at være i den rigtige rækkefølge. Sæt æblerne i 4 små ovnfaste skåle, og bag dem i 20-30 minutter, eller til de er let møre.
- Rør yoghurt med agave og vanilje, og top de varme æbler med den. Pynt med ristede pistacienødder og/eller mandler, og servér straks.
PRØV OGSÅ: Syltetøjskokossnitter