Bagte blommer med sprøde kanelkager og vaniljeis
Desserten er rød som kærligheden og krydret med kanel og ingefær.
2
Ingredienser
- Sprøde kanelkager:
- 150 g blødt smør
- 100 g flormelis
- kornene af ½ vaniljestang
- 1 æg
- 275 g mel
- 1 tsk revet citronskal
- 1½ tsk stødt kanel + lidt stødt kanel til drys
- 1½ tsk frisk revet ingefær
- Bagte blommer:
- 4 blommer
- ½ vaniljestang
- 50 g rørsukker
- ½ tsk citronskal
- god vaniljeis
Sådan laver du bagte blommer
- Kanelkagerne:
- Pisk smør, flormelis, vaniljekorn og æg sammen, indtil det er hvidt og luftig.
- Rør melet i dejen og dejen, og ælt den sammen med citronskal, kanel og ingefær.
- Rul dejen til en pølse, pak den ind i bagepapir og læg den i køleskabet ca. 1 time.
- Skær dejen i aflange skiver på skrå af ca. 2 mm. Placer kagerne på bageplade med bagepapir og drys med lidt kanel. Bag kagerne i ovnen ca. 8-10 min ved 175 grader til de er gyldne. (Kagerne bliver sprøde bliver de når de er afkølet).
- Bagte blommer:
- Halvér blommerne og tag stenen ud. Læg blommerne i et ovnfast fad.
- Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud og mas den sammen med lidt sukker på et spækbræt. Bland vaniljekornene sammen med citronskal og resten af rørsukkeret. Drys sukkerblandingen over blommerne og bag dem 20-25 min ved 200 garder.
- Servér de bagte blommer med en skefuld god vaniljeis og sprøde kanelkager.