Boller i karry med æble og blomkål
Boller i karry er en klassiker hos de fleste børnefamilier, og de lækre kødboller i karrysovs kan tilberedes på et utal af måder. Du kan vælge at bruge hakket kalv og flæsk, svinekød eller hakket kyllingekød til kødbollerne og karrysovsen kan varieres i det uendelige med forskellige grøntsager og æbler. Her får du opskriften på en skøn variant af boller i karry med æble og blomkål:
Boller i karry til 4 personer
Total:50 minutter
Ingredienser
- 500 g hakket kalve- og svinekød
- 1 tsk. salt
- friskkværnet peber
- 1 æg
- 1 dl havregryn
- 1 dl mælk
- ¾ liter grøntsagsbouillon
- 300 g blomkål
- 25 g smør
- 3 spsk. mel
- 1,5 spsk. karry
- salt og friskkværnet peber
- 200 g spidskål
- 3-4 kviste bredbladet persille
- 2 æbler
Sådan laver du boller i karry
- 1. Kom det hakkede kød i en skål. Rør kødet sammen med salt, peber, æg, havregryn og mælk.
- 2. Form farsen til små boller med en ske.
- 3. Kog kødbollerne 7-8 min. ved svag varme i grøntsagsbouillon. Skær blomkålen i mindre buketter. Tilsæt blomkålen og kog i 3 min.
- 4. Tag kødbollerne og blomkålen op med en hulske, og lad dem dryppe af. Gem
- bouillonen.
- 5. Smelt smør i en gryde, og tilsæt mel og karry. Rør smørbollen sammen i gryden i et par minutter.
- 6. Tilsæt bouillonen lidt efter lidt, mens der piskes til en cremet sovs. Smag til med salt, peber og evt. mere karry.
- 7. Kom kødboller tilbage i gryden, og varm retten godt igennem.
- 8. Snit spidskål fint. Hak persillen, og skær æblerne i tynde både. Vend det i retten lige før servering. Server kogte ris til.
PRØV OGSÅ:Skinkeschnitzler med sursød sovs
SE MERE:Hjemmelavet hindbærroulade