Opskrift på boller i karry

Boller i karry med æble og blomkål

Boller i karry er en klassiker hos de fleste børnefamilier, og de lækre kødboller i karrysovs kan tilberedes på et utal af måder. Du kan vælge at bruge hakket kalv og flæsk, svinekød eller hakket kyllingekød til kødbollerne og karrysovsen kan varieres i det uendelige med forskellige grøntsager og æbler. Her får du opskriften på en skøn variant af boller i karry med æble og blomkål:

Boller i karry til 4 personer

Total:50 minutter

Ingredienser

  • 500 g hakket kalve- og svinekød
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mælk
  • ¾ liter grøntsagsbouillon
  • 300 g blomkål
  • 25 g smør
  • 3 spsk. mel
  • 1,5 spsk. karry
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g spidskål
  • 3-4 kviste bredbladet persille
  • 2 æbler

Sådan laver du boller i karry

  1. 1. Kom det hakkede kød i en skål. Rør kødet sammen med salt, peber, æg, havregryn og mælk.
  2. 2. Form farsen til små boller med en ske.
  3. 3. Kog kødbollerne 7-8 min. ved svag varme i grøntsagsbouillon. Skær blomkålen i mindre buketter. Tilsæt blomkålen og kog i 3 min.
  4. 4. Tag kødbollerne og blomkålen op med en hulske, og lad dem dryppe af. Gem
  5. bouillonen.
  6. 5. Smelt smør i en gryde, og tilsæt mel og karry. Rør smørbollen sammen i gryden i et par minutter.
  7. 6. Tilsæt bouillonen lidt efter lidt, mens der piskes til en cremet sovs. Smag til med salt, peber og evt. mere karry.
  8. 7. Kom kødboller tilbage i gryden, og varm retten godt igennem.
  9. 8. Snit spidskål fint. Hak persillen, og skær æblerne i tynde både. Vend det i retten lige før servering. Server kogte ris til.