Brownies med valnødder
Opskriften er amerikansk, men den hakkede chokolade er en dansk tilføjelse, og den kan sagtens undværes.
ca. 16 firkanter
Ingredienser
- 130 g smør
- 230 g sukker
- 3 æg
- 70 g kakao
- 120 g mel
- 1 1/3 dl mælk
- 2 tsk. vaniljesukker
- et nip salt
- 75-100 g valnøddekerner
- evt. 100 g grofthakket chokolade, hvid eller mørk
- Smør, vaniljesukker, salt og sukker røres hvidt, æggene tilsættes, og blandingen røres luftig. Kakao og mel sigtes sammen og røres i dejen på skift med mælken. Evt. chokolade tilsættes nu.
- Dejen fyldes i en smurt bradepande (ca. 22 x 30 cm) og drysses med grofthakkede valnødder. Kagen bages ved 170 gr. i 40-45 min. Køles helt af i formen.
- Kagen skæres i passende firkanter inden servering.