chokolademousse med baileys

Chokolademousse med Baileys salted caramel & karamelpopcorn

Den kendte kage- og dessertinfluencer Frederikke Wærens har kreeret en skøn dessert med den nye salted caramel Baileys. Chokolademoussen laves med Baileys og serveres med de lækreste karamelliserede popkorn på toppen. Se hvordan, du laver en saltkaramel-chokolademousse med Baileys og karamelpopcorn her:

6 personer

Total:3 timer 30 minutter

Arbejdstid:30 minutter

Ingredienser

Chokolademousse

  • 50 ml Baileys Salted Caramel
  • 250 g god mørk chokolade
  • 8 past. æggeblommer
  • 1 dl flormelis
  • 5 dl piskefløde

Karamelpopcorn

  • 2 spsk. Baileys Salted Caramel
  • 1 dl sukker
  • 20 g smør, koldt og skåret i tern
  • 1 lille tsk. natron
  • 50 g poppede popcorn

Derudover skal du bruge

  • 2 dl piskefløde
  • Evt. guldstøv

Sådan laver du chokolademousse med Baileys salted caramel & karamelpopcorn

  1. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, den må ikke blive for varm.
  2. Pisk æggeblommer og flormelis til en lys og luftig æggesnaps.
  3. Hæld chokoladen i æggesnapsen i en tynd stråle, imens der piskes ved lav hastighed.
  4. Tilsæt din Baileys Salted Caramel.
  5. Pisk herefter fløden til en let skum i en anden skål, og vend den forsigtigt sammen med chokolade-æggeblandingen.
  6. Fordel chokolademoussen i portionsglas, og stil på køl i cirka 2 timer eller 1 time i fryseren.

Sådan laver du chokolademousse med Baileys salted caramel & karamelpopcorn

  1. Smelt sukkeret i en tykbundet gryde. Rør i gryden undervejs med en træske, så sukkeret ikke brænder på.
  2. Når alt sukkeret er smeltet og er blevet til en gylden karamel, tilsætter du smørret lidt ad gangen og rører rundt, til det er smeltet.
  3. Tag gryden af varmen, tilsæt Baileys Salted Caramel og rør rundt. Tilsæt herefter natron, imens du rører i gryden.
  4. Vend popcornene hurtigt ned i karamellen, og hæld dem ud på et stykke bagepapir.
  5. Lad popcornene køle af, og hak eller bræk dem fra hinanden.
  6. Lige inden servering pynter du dine glas med chokolademousse med flødeskum, karamelpopcorn og eventuelt et drys guldstøv. Velbekomme!