citronmånedessert

Citronmånedessert: En blanding af citronmåne og citronfromage!

Vi har peppet den gode gamle citronmåne op - og her er den blandet sammen med et lækker hjemmelavet citronfromage til en skøn dessert. En blanding af citronmåneog citronfromage – hvorfor har viikke tænkt på det noget før?

6-8 personer

Ingredienser

  • ½ citronmåne uden smørcreme og glasur - se opskriften her
  • Citronfromage:
  • 3 blade husblas
  • 2 past. æggeblommer, svarer til 1 af de små bægre
  • 50 g sukker
  • 2 tsk. reven usprøjtet citronskal
  • ¾ dl citronsaft
  • 1½ past. æggehvider, svarer til 1 af de små bægre
  • 2 dl piskefløde
  • Pynt:
  • 2 spsk. sukker
  • 15 g smør
  • 1 dl smuldret citronmåne
  • 1 dl piskefløde
  • 6-8 skiver usprøjtet citron

Sådan laver du citronmånedessert

  1. Udblød husblassen i koldt vand i 10 min.
  2. Pisk æggeblommer og sukker godt, til det er cremet, og tilsæt den revne citronskal og det halve af citronsaften.
  3. Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Rør resten af citronsaften i.
  4. Lad denne masse køle af, til den er fingervarm. Rør lidt af æggemassen i. Hæld nu blandingen i en tynd stråle i æggemassen, mens du rører.
  5. Pisk æggehviden stiv. Pisk fløden til skum. Når æggeblandingen begynder at stivne lidt (det går hurtigt), vender du først de piskede æggehvider og derefter flødeskummet forsigtigt i med en dejskraber.
  6. Smuldr citronmånen i en skål. Gem 1 dl til pynt (se herunder). Fordel resten i 6-8 portionsglas. Fordel fromagen over. Stil tildækket i køleskabet i 3-4 timer.
  7. Smelt sukkeret, til det er gyldent på en pande. Tilsæt smørret. Kom kagekrummerne på panden, og rist dem kort. Afkøl på bagepapir på en bageplade.
  8. Pisk fløden til skum, og fordel den over desserterne. Smuldr herefter de sprøde kagekrummer over desserterne. Pynt med citronskiver.