Dessertroulade med hvid chokolade og mokka

Dessertroulade med hvid chokolade og mokka

6 personer

Ingredienser

  • Rouladebund:
  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 100 g finthakkede mandler
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 15 g smeltet smør til formen
  • Fyld:
  • 1 dl hele kaffebønner
  • 3½ dl piskefløde
  • 200 g hvid chokolade
  • 3 blade husblas
  • 1½ dl sødmælk
  • Passionsfrugtsauce:
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 tsk. friskrevet appelsinskal
  • 8 passionsfrugter
  • 3 spsk. Grand Marnier
  • Pynt:
  • 3 passionsfrugter

  1. Pisk æg og sukker skummende.Kom finthakkede mandler, hvedemelog kartoffelmel i. Pisk medhåndmikser 1-2 min. Rør bagepulveri.
  2. Fordel dejen på bagepapir (25 x35 cm), eller i en form foret medbagepapir. Pensl med smeltet smør.Bred dejen ud heri. Bag kagen ca.10 min., til den er gennembagt ved200 gr. på midterste ovnribbe.
  3. Vend kagen ud på sukkerdryssetbagepapir, og køl den af.
  4. Kog piskefløden op med kaffebønnerne.Lad det køle helt af ikøleskabet. Si kaffebønnerne fra.
  5. Hak chokoladen fint, og komden i en skål. Udblød husblassen10 min. i koldt vand. Kog mælkenop og smelt husblassen heri. Rørmælken i den hvide chokolade lidtefter lidt ved at starte i chokoladensmidte og røre hele tiden. Afkølblandingen lidt. Pisk mokkaflødentil skum, og vend den i. Lad cremenkøle helt af i køleskab. Fordelcremen på kagebunden, og rul densammen.
  6. Kog sukker og vand sammen tilsirup. Tilsæt appelsinsaft og skal.Skrab saft og kerner ud af passionsfrugterne,og kom dem i en skål.Hæld appelsinsiruppen over. Rørrundt. Rør Grand Marnier i.
  7. Skær skrå skiver af rouladen, ogstil den på tallerkner. Fordel lidtsauce omkring. Pynt med passionsfrugter.