Fiskefrikadeller med agurkesalat
Hjemmelavede fiskefrikadeller smager helt guddommeligt.
4
Ingredienser
- 800 g hakket torsk
- 15 g salt
- 1,5 dl mælk
- 1 dl piskefløde
- 2 æg
- 1 bundt purløg, finthakket
- 1 bundt dild, finthakket
- 2 skalotteløg, finthakket.
- Agurkesalat
- 2 agurker
- 500 g salt
- ½ l eddike
- ½ l vand
- ½ kg sukker
- 2 blade frisk laurbær
- 5 g sorte peberkorn.
- Tilbehør
- Friskbagt rugbrød og grov remoulade
Sådan laver du frikadeller med agurkesalat
- Rør den hakkede torsk sej med salt. Tilsæt mælk og fløde lidt efter lidt, og tilsæt æggene et ad gangen. Vend til sidst purløg, dild, og skalotteløg i.
- Lad farsen hvile i 2 timer før du steger frikadellerne på en varm pande med smør.
- Skær agurkerne i skiver, drys salt over dem og vend rundt så alle agurkerne er dækket af salt. Lad dem salte i 6 timer, hvorefter de udvandes til de er tilpas salte. Kog vand, sukker, eddike, laurbær og peber op og hæld lagen over agurkerne.
- Lad dem trække i mindst 48 timer.
- Prøv også sommersalat med røget makrel og rugkerner
- Få mere inspiration til lækker mad på http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/