Citronkage med mascarpone

Frisk citronkage med lækker mascarponecreme

Frisk citronkage med lækker mascarponecreme og spiselige påskeæg på toppen. Servér den som perfekt eftermiddags eller dessertkage i påskedagene.

Citronkage til ca. 8 personer

Total:1 time 10 minutter

Ingredienser

  • Citronkagebund:
  • 250 g smør (blødt)
  • 250 g sukker
  • 2 citroner (økologiske)
  • 4 æg
  • 200 g hvedemel
  • 50 g kartoffelmel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1 dl mælk
  • evt. smør til formen
  • Mascarponecreme:
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk. sukker
  • ½ vaniljestang
  • 1 citron 250 g mascarpone (italiensk flødeost)
  • 2 æggehvider
  • 50 g flormelis
  • Pynt: 8-10 små marcipan- påskeæg (eller mandler), frisk mynte/ citronmelisse og citronjulienne (strimler af citronskal)

Sådan bager du citronkage med mascarpone

  1. Citronkagebund:
  2. 1. Tænd ovnen på 175 grader.
  3. 2. Pisk smør og sukker luftigt og skummende med en håndmikser i ca. 10 min.  Tilsæt fintrevet citronskal.
  4. 3. Tilsæt ét æg ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg.
  5. 4. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver sammen. Vend blandingen i dejen skiftevist med citronsaft og mælk. Brug en dejskraber.
  6. 5. Fyld dejen i en firkantet kageform (20 x 20 cm) eller springform (24 cm i diameter) smurt med smør eller beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 40 min. ved 175 grader, til den er gennembagt. Lad citronkagen køle af på en bagerist.
  7. Mascarponecreme:
  8. 6. Pisk æggehvider og flormelis stift.
  9. 7. Pisk æggeblommerne med sukker og kornene fra vaniljestangen, til det er skummende. Tilsæt 1 tsk. fintrevet citronskal. Rør forsigtigt mascarponen i, og vend de stiftpiskede æggehvider i cremen.
  10. 8. Fordél cremen på kagebunden, og pynt med små påskeæg, mynte- eller citronmelisseblade. Lav strimler af resten af citronskallen med et juliennejern, og drys dem på kagen. 

PRØV OGSÅ:Chokoladepåskeæg