Græskarpie

Græskarpie

1 pie

Ingredienser

  • Dej:
  • 50 g pekannødder
  • 75 g blødt smør
  • 175 g hvedemel
  • 10 g flormelis
  • 1-2 spsk. koldt vand
  • 1 stor æggeblomme
  • Fyld:
  • 11/2 portion græskarpuré (3 dl)
  • 2 store æg
  • 1 æggehvide
  • 1 spsk. sirup
  • 100 g brun farin
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1/2 tsk. stødt muskatnød
  • 1/2 tsk. stødt ingefær
  • 1/2 tsk. stødt nellike
  • 23/4 dl piskefløde
  • Græskarpuré:
  • 300 g græskarkød eller courgette
  • vand
  • Tilbehør:
  • vaniljeis eller flødeskum

  1. Rist nødderne i en bradepande i oven ved 200 gr. i ca. 5 min. Afkøl dem, og hak dem fint, evt. i en foodprocessor.
  2. Smuldr smørret i hvedemel og flormelis. Kom nødderne i, og saml dejen med æggeblommen og vandet. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 min.
  3. Rul dejen ud, og for en form (ca. 22 cm i diameter) med dejen. Forbag tærtebunden ca. 10 min. på midterste ovnribbe ved 200 gr.
  4. Pisk æggene sammen med den ekstra æggehvide i en skål. Kom siruppen i en gryde sammen med brun farin, rydderier og fløde. Kog det kort op. Rør det i æggene. Rør også græskarpuréen i æggene. Kom massen i tærtebunden, og bag tærten i ca. 50 min. Ved 175 gr. på midterste ovnribbe.
  5. Græskarpure:Kog græskarkødet ellercourgetten ca. 20 min., ogafdryp det i en sigte. Miksdet til puré i en blendereller foodprocessor.