Græskarpie
1 pie
Ingredienser
- Dej:
- 50 g pekannødder
- 75 g blødt smør
- 175 g hvedemel
- 10 g flormelis
- 1-2 spsk. koldt vand
- 1 stor æggeblomme
- Fyld:
- 11/2 portion græskarpuré (3 dl)
- 2 store æg
- 1 æggehvide
- 1 spsk. sirup
- 100 g brun farin
- 1 tsk. stødt kanel
- 1/2 tsk. stødt muskatnød
- 1/2 tsk. stødt ingefær
- 1/2 tsk. stødt nellike
- 23/4 dl piskefløde
- Græskarpuré:
- 300 g græskarkød eller courgette
- vand
- Tilbehør:
- vaniljeis eller flødeskum
- Rist nødderne i en bradepande i oven ved 200 gr. i ca. 5 min. Afkøl dem, og hak dem fint, evt. i en foodprocessor.
- Smuldr smørret i hvedemel og flormelis. Kom nødderne i, og saml dejen med æggeblommen og vandet. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 min.
- Rul dejen ud, og for en form (ca. 22 cm i diameter) med dejen. Forbag tærtebunden ca. 10 min. på midterste ovnribbe ved 200 gr.
- Pisk æggene sammen med den ekstra æggehvide i en skål. Kom siruppen i en gryde sammen med brun farin, rydderier og fløde. Kog det kort op. Rør det i æggene. Rør også græskarpuréen i æggene. Kom massen i tærtebunden, og bag tærten i ca. 50 min. Ved 175 gr. på midterste ovnribbe.
- Græskarpure:Kog græskarkødet ellercourgetten ca. 20 min., ogafdryp det i en sigte. Miksdet til puré i en blendereller foodprocessor.