Græskarsuppe med ingefær, chili og spidskommen
I græskarsæsonen skal du bruge de store gyldne græskar. De er fyldt med beta-karoten, der omdannes til A-vitamin, og også en god kilde til C-vitamin. Brug græskar til en skøn, varmende suppe med masser af gode krydderier, der booster din fordøjelse og dit immunforsvar. Få opskriften på den lækre græskarsuppe her:
Græskarsuppe med ingefær og chili til 4 personer
Total:50 minutter
Ingredienser
- 1 stort, hakket løg
- 3 fed hakket hvidløg
- 1 spsk friskreven ingefær
- 2 udkernede, fintsnittede røde chili
- 1 tsk spidskommen
- 1 spsk olivenolie + 1 tsk smør
- 1 kg græskarkød i tern
- 7-8 dl grøntbouillon
- salt og friskkværnet peber
- Relish:
- 50 g ristede cashewnødder
- 25 g frisksnittet kokosnød
- frisk koriander
- Tilbehør:
- Fuldkornsnaan
Sådan laver du græskarsuppen
- 1. Sauter løg, hvidløg, ingefær, chili og kommen i olie og smør under omrøring i 3-4 minutter.
- 2. Bland græskarkødet ved, tilsæt bouillon, og kog til græskarkødet er helt mørt. Det tager 20-30 min.
- 3. Blend og hæld suppen tilbage i gryden, og smag den til med salt og groftkværnet peber.
- 4. Bland cashewnødder, kokos og koriander, og servér i dybe tallerkener med den krydrede relish på toppen og fuldkornnaan.