Gratinerede muslinger med løvstikkesmør
Prøv gratinerede muslinger som snack til et glas champagne.
4
Ingredienser
- 500 g blåmuslinger, rensede og gået efter for 'skæg'
- 1 stor håndfuld løvstikkeblade
- 50 g blødt smør
- revet skal af ½ økocitron
- 1 knsp salt
- ½ fed hvidløg
- sort peber
- ½ dl rasp.
Sådan laver du gratinerede muslinger
- 1. Kom muslinger i en gryde og damp dem under låg i 1-2 minutter – bare til de åbner sig. Sluk for varmen og åbn muslingerne. Kasser overskallen og læg skallerne med muslinger i på i et ovnfast fad.
- 2. Hak løvstikken fint og rør den sammen med smør, citronskal, salt og knust hvidløg. Kværn godt med sort peber i.
- 3. Fordel smørret over hver musling og drys med lidt rasp.
- 4. Tænd ovnens grill. Kom muslingerne ind under grillen i 2-3 minutter til smørret smelter og raspen bliver gylden.
- Se også opskrift på Muslingesuppe med croutoner