Opskrifter med løg

Grillede løgplanter med ramsløgbearnaise

Alt kan grilles, også forårets første hvidløg og de sidste porrer. Server med ramsløgbearnaisesauce. Så bliver de simple råvarer en himmerrigsmundfuld.

Ingredienser

  • Løgplanter:
  • 8 nye hvidløg eller forårsløg
  • 4 porrer
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber.
  • Ramsløgbearnaise:
  • 250 g smør
  • 4 æggeblommer
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk salt
  • 1 lille bundt ramsløg, finthakket

Sådan gør du

  1. Løgplanter:
  2. Lad bund, top og yderblade sidde på løgplanterne, men skyl dem meget grundigt for jord. Læg dem på en tør og meget varm grill, grillpande eller almindelig pande. Giv begge typer af løgplanter godt med farve, de må gerne branke. Tag forårsløg af efter cirka 5 minutter, og giv porrer og nye hvidløg 12-14 minutter. til de er meget møre. Tag de brankede yderblade og toppe af ved servering, eller lad gæsterne fjerne dem selv.
  3. Ramsløgbearnaise:
  4. Smelt smørret i en gryde. Pisk æggeblommer, hvidvinseddike og salt grundigt sammen i en anden gryde, og sæt gryden på mellemvarme. Pisk, til massen bliver tyk som en lind
  5. mayonnaise. Tag gryden af varmen. Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen, mens du stadig pisker. Når alt smørret er pisket sammen med æggeblommerne, er saucen blevet godt tyk. Du kan tynde den lidt med nogle skefulde vand om nødvendigt. Rør ramsløgene i saucen, og smag til med salt og hvidvinseddike.
  6. Server straks med de grillede løg som en forret eller som tilbehør til for eksempel en bøf eller laksesteak.

Tip

Hvis din sauce begynder at skille undervejs, så giv den nogle skefulde koldt vand, og pisk kraftigt.

PRØV OGSÅ: Ovenbagt fisk
PRØV OGSÅ: Chili sin carne