Grov fiskesuppe med nye kartofler og asparges
En lækker fiskesuppe med masser af smag!
Ingredienser
- 600 g fisk og/eller skaldyr – f.eks. torsk og jomfruhummer
- 2 store løg
- 2 spsk olivenolie
- 8 dl fiskebouillon
- 2 dl hvidvin
- 400 g nye kartofler
- 300 g grønne eller hvide asparges – eller en blanding af begge dele
- 1 bundt forårsløg, fintsnittet
- 1 bundt dild, finthakket
Sådan laver du fiskesuppe:
- Fjern skind, ben og skal fra fisk og skaldyr. Brug dem evt. i din egen fiskebouillon – se tip. Skær fisken i tern på ca. 2x2 cm, og sæt fisk og skaldyr på køl.
- Skær løgene i ringe, og varm olivenolie forsigtigt i en gryde. Steg løgene bløde, uden de tager farve, og giv dig god tid, så løgene bliver dejligt søde, ca. 20 minutter. Hæld fiskebouillon samt hvidvin i gryden, og bring suppen i kog.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kom dem i suppen, og lad dem koge med i 10 minutter. Skær aspargesenderne af, og skræl de hvide asparges. Snit alle aspargesstænglerne i stykker på ca. 2 cm.
- Kom asparges, fisk og skaldyr i suppen, og læg låg på. Tag gryden af varmen efter 2-3 minutter, og vend forårsløg og dild i.
- Server suppen rygende varm – gerne med et stykke godt brød til.
- Lav din egen fiskebouillon
- Du skal bruge:
- 300 g fiskeben og/eller skaldyrskaller
- ¼ selleri
- 1 persillerod
- 4 dildstængler
- 1 løg
- 1 dl hvidvin
- 2 laurbærblade
- 5 hele peberkorn
- Skær fiskeben, skaller, selleri, persillerod og løg groft ud og kom det i en gryde. Hæld hvidvin på, og fyld op med vand, til det dækker. Bring suppen i kog, og lad den simre i 15 min. Fjern skummet fra toppen. Tag gryden fra varmen, og lad suppen trække i en halv time. Sigt den så, og kog den ind, til du har 8 dl.