Hjemmelavet leverpostej a la mormor
Hjemmelavet leverpostej bagt i ovn er en af julens favoritter og bestemt umagen værd. Selvom det tager tid at lave, sætter en hjemmelavet leverpostej prikken over i'et på ethvert julefrokostbord og her får du mormors opskrift. Den skønne hjemmelavede leverpostej er også perfekt til påskefrokosten.
Leverpostej til 2 store bakker eller flere små
Total:3 timer
Hjemmelavet leverpostej
- (2 store bakker eller flere små)
- ½ kg svinelever
- 200 g fersk spæk
- 2 løg
- 2 æg
- 1½ tsk. salt
- groftkværnet peber
- 1 tsk. stødt allehånde
- ½ tsk. stødt nellike
- 125 g smør
- 100 g hvedemel
- ½ l kogende sødmælk
- Pynt: evt. 125 g bacon i skiver og 200 g
- rensede champignon i kvarte
- Tilbehør: rugbrød og syltede rødbeder.
Sådan laver du hjemmelavet leverpostej a la mormor
- Hak lever, spæk og løg i en foodprocessor. Du kan også få slagteren til at lave en hakket blanding af lever og spæk for dig. Rør æg, salt og krydderier i.
- Smelt smørret i en gryde. Rør melet i. Kom lidt mælk i ad gangen under omrøring. Kog jævningen sammen 3-4 min. under omrøring. Rør opbagningen i levermassen.
- Smør et par aluforme eller brødforme. Kom levermassen i. Bag leverpostejen i ovnen ved 175 gr. på nederste ovnribbe ca. 1½ time. Hvis du vil pynte leverposten, så steg baconskiverne sprøde, og afdryp dem på køkkenrulle. Svits champignonerne på panden i det afsmeltede baconfedt.
- Pynt leverpostejen med stegt bacon og svitsede champignon. Server med rugbrød og syltede rødbeder.
Julens bedste småkager
Julens bedste rødkål
-
Rødkålssalat med druer, appelsin og pekannød
-
Rødkålssalat med appelsinskal og kaki
-
Rødkålssalat med avocado dressing
-
Sprød rødkålssalat med nødder, figner og chili
-
Hjemmelavet krydret rødkål med balsamico og valnødder
-
Hjemmelavet rødkål med balsamico
-
Rødkål/appelsinsalat og knoldselleri i estragoncreme
-
Sprød rødkålssalat med ingefær, ristede nødder, pærer og dadler
-
Rødkålssalat med rødbede, bagte blommer og råsyltede tranebær