Julebiscotti
Sødt, sprødt og med en duft af jul. Her har du en opskrift på julebiscotti til kagedåsen i december.
(ca. 60 stk.)
Julebiscotti
- Arbejdstid: 1 time
- Bagetid: 50 min.
- Ikke fryse-egnede
- 350 g hvedemel
- 250 g rørsukker (eller alm. sukker)
- 2 tsk bagepulver
- 2½ tsk julekrydderi (se tips)
- ¼ tsk salt
- 4 æg (str. m/l)
- 1 økologisk appelsin (fintrevet skal)
- 75 g rosiner
- 75 g soltørrede tranebær
- 100 g mandler (smuttede)
- Tænd ovnen på 180 grader. Bland alle de tørre ingredienser. Pisk æggene let sammen med appelsinskal, hæld det i melet og ælt det sammen.
- Tilsæt rosiner, tranebær og mandler. Form dejen til 4 ca. 2 cm tykke stænger. Læg dem med god plads på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 20 min. Tag dem ud og lad dem køle lidt af. Skru ned til 140 grader.
- Skær stængerne i 1 cm tykke skiver på skrå og læg dem på bageplader med bagepapir. Sæt dem tilbage i ovnen i 20-30 min., til de er gennemtørre og gyldne.
- Lad dem køle af, før de pakkes i kagedåser eller cellofanposer. Holder min. 1 måned i kagedåse.
- Tip: Julekrydderi består af
- 1 tsk stødt kanel,
- 1/2 tsk stødt kardemomme,
- 1/2 tsk ingefær
- 1/4 tsk stødt allehånde
- 1/4 tsk stødt nelliker.