Julebiscotti

Julebiscotti

Sødt, sprødt og med en duft af jul. Her har du en opskrift på julebiscotti til kagedåsen i december.

(ca. 60 stk.)

Julebiscotti

  • Arbejdstid: 1 time
  • Bagetid: 50 min.
  • Ikke fryse-egnede
  • 350 g hvedemel
  • 250 g rørsukker (eller alm. sukker)
  • 2 tsk bagepulver
  • 2½ tsk julekrydderi (se tips)
  • ¼ tsk salt
  • 4 æg (str. m/l)
  • 1 økologisk appelsin (fintrevet skal)
  • 75 g rosiner
  • 75 g soltørrede tranebær
  • 100 g mandler (smuttede)

  1. Tænd ovnen på 180 grader. Bland alle de tørre ingredienser. Pisk æggene let sammen med appelsinskal, hæld det i melet og ælt det sammen.
  2. Tilsæt rosiner, tranebær og mandler. Form dejen til 4 ca. 2 cm tykke stænger. Læg dem med god plads på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 20 min. Tag dem ud og lad dem køle lidt af. Skru ned til 140 grader.
  3. Skær stængerne i 1 cm tykke skiver på skrå og læg dem på bageplader med bagepapir. Sæt dem tilbage i ovnen i 20-30 min., til de er gennemtørre og gyldne.
  4. Lad dem køle af, før de pakkes i kagedåser eller cellofanposer. Holder min. 1 måned i kagedåse.
  5. Tip: Julekrydderi består af
  6. 1 tsk stødt kanel,
  7. 1/2 tsk stødt kardemomme,
  8. 1/2 tsk ingefær
  9. 1/4 tsk stødt allehånde
  10. 1/4 tsk stødt nelliker.