Lækker hvid chokoladetærte med syltede rabarber
En luksuriøs og virkelig lækker hvid chokoladetærte med syltede rabarber.
Chokoladetærte til 10 personer
Total:3 timer
Ingredienser
- Mørdej:
- fedtstof til form
- 400 g hvedemel
- 50 g mandelmel
- 150 g flormelis
- 300 g koldt smør i tern
- 1 stort æg
- Hvid chokolade-ganache:
- 300 g hvid chokolade, grofthakket
- 2 ½ dl fløde
- 1 vaniljestang, korn herfra
- 1 tsk mandelekstrakt
- Bagte rabarber:
- ca. 300 g rabarber
- 60 g sukker
- 1 spsk vaniljesukker
Sådan laver du hvid chokoladetærte
- 1. Smør en tærteform med løsbund med rigeligt fedtstof, det gør det nemmere at få bunden ud, når den er færdigbagt.
- 2. Bland mel, mandelmel og flormelis godt sammen, og tilsæt smørret, og gnid det ind i melet med fingerspidserne. Tilsæt ægget, og ælt hurtigt dejen sammen, tilsæt evt. 1-2 tsk koldt vand, hvis dejen er svær at samle. Lad den´hvile på køl i 30-60 min.
- 3. Del dejen i to, og frys den enehalvdel ned, rul den anden ud mellem to stykker bagepapir, tryk den i tærteformen, og skær siderne til. Prik bunden med en gaffel, og bag i 18-20 min ved 180 grader, til dejen er gyldenbrun over det hele.
- 4. Lad bunden køle af i formen,imens du laver chokoladecremen ved forsigtigt at varme chokolade og fløde op i en gryde under omrøring.
- 5. Tag gryden af varmen, når chokoladen er akkurat smeltet. Tilsæt vanilje og mandelekstrakt. Hæld chokoladecremen på den afkølede bund, og lad den stå køligt i 1-1 ½ time, indtil chokoladen har sat sig, gerne natten over.
- 6. Skær rabarberne i stykker afca. 2-3 cm, og læg dem i et ovnfast fad, drys med sukker og vaniljesukker, og bag dem ved 180 grader i 20-30 min, alt efter hvor spæde rabarberne er. Tjek, at de er færdige, de skal være akkurat møre, men ikke splattede. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle helt ned.
- 7. Servér tærten med de bagte rabarber. Begge dele kan sagtens laves i forvejen og blot opbevares et køligt sted før servering.
PRØV OGSÅ: Lækker nøddebund med frisk frugt