Spaghetti carbonara

Luksus pasta carbonara

Pasta carbonara er en kendt og elsket klassiker i det italienske køkken - her har vi taget opskriften på en klassisk spaghetti carbonara og skruet op for alle de gode ingredienser:

Ingredienser

  • 1 pastinak
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2-3 portobellosvampe
  • ½ bundt kruspersille
  • 200 g bacon
  • 1½ dl piskefløde
  • 3-4 pasteuriserede æggeblomme
  • salt og peber
  • 2-3 spsk fintrevet parmesan
  • 500 g frisk pasta eller 300-400 g tørret pasta f.eks. papadelle eller tagliatelle
  • Tilbehør:
  • revet parmesan eller anden revet ost

Sådan laver du luksus pasta cabonara:

  1. Skræl pastinakken, og pil hvidløg. Skær pastinak i tern, og hak hvidløg fint. Skær portobellosvampe i grove tern. Pluk og hak persillen groft. Skær bacon i mindre stykker.
  2. Rør piskefløde sammen med æggeblommer, salt, peber og revet parmesan. Steg pastinaktern møre og gyldne på en pande med lidt olivenolie. Tag dem af panden, og steg bacon gyldent og sprødt. Tilsæt hvidløg, og steg fortsat nogle minutter ved jævn varme.
  3. Kog pastaen i rigeligt vand med salt efter anvisningen på emballagen. Hæld vandet fra i en sigte. Kom pastaen i en skål, og bland den rygende varme pasta med flødeblandingen, stegte pastinakker, portobellosvampe, bacon og hakket persille.
  4. Anret pastaen, og server med det samme. Drys eventuelt med lidt ekstra revet parmesanost eller anden revet ost. 

Cabonara:

En carbonara kan næsten laves på et tomt køleskab – du skal bare bruge æg, bacon og parmesan og så lige et par ekstra gode sager, som vi har tilsat her.