Madpandekager med kyllingefyld

Lækre madpandekager med kyllingefyld

Pandekager behøver ikke være en usund dessert. Prøv de herlige madpandekager med kylling.

Madpandekager med kyllingefyld til 4 personer

Total:45 minutter

Ingredienser

  • Madpandekager med kyllingefyld
  • Dej:
  • 4 æg
  • 6 dl minimælk
  • ¼ tsk. salt
  • 2½ dl fuldkornsspeltmel el. grahamsmel
  • 2 dl hvedemel
  • olie til stegning
  • Fyld:
  • 500 g kyllingebryst
  • 2 spsk. olie
  • salt, peber
  • 1 spidskål
  • 2 porrer
  • 4 tomater i tern
  • salt
  • Tilbehør:
  • revet mild ost og cremefraiche 6 %.

Sådan laver du madpandekager med kyllingefyld

  1. Pisk æggene luftige. Rør mælk, salt og begge slags mel i.
  2. Bag dejen til 8-12 pandekager. Beregn cirka 1 dl til hver pandekage. Brug en Slip-Let-pande til at bage på.
  3. Pensl med lidt olie, inden en ny portion dej kommes på panden.
  4. Skær kødet i tern, og steg det i olie, til det er gyldent og gennemstegt. Krydr med salt og peber. Snit kål og porrer. Kog grøntsagerne op i letsaltet vand i 3-5 minutter, og afdyp dem i en sigte.
  5. 5. Fyld grønsagerne i pandekagerne sammen med kylling, ost og cremefraiche.

Tip

Madpandekagerne kan tilberedes, når du har tid, og fryses ned med bagepapir imellem. Det er en god måde at gøre hverdagens madlavning lidt nemmere.

Lav madpandekager med kylling eller andet fyld

Madpandekager med kylling er både lækkert og sundt, men du kan også sagtens nyde madpandekager med andet fyld. Du kan gå den vegetariske vej og undlade kødet helt, eller du kan vælge at udskifte kylling med oksekød, svinekød, lam eller fisk, for eksempel laks.

Udover at udskifte eller undlade kylling kan du også ændre på dressingen samt tilføje for eksempel ost. Du kan drysse ost over pandekagerne, så det smelter, eller du kan putte det ind i sammen med salat og andre grøntsager. Nogen vælger at bruge hytteost i stedet for dressing, så de får en frisk og cremet smag uden at skulle tilføje for eksempel cremefraiche.

Pandekager: Brug dem som forret, hovedret og dessert

Pandekager er en fantastisk spise, som kan bruges på mange forskellige måder i køkkenet. Du kan lave både forretter, hovedretter og desserter, hvor pandekager er det bærende element.

Til forret kan du for eksempel lave de små lækre blinis, der kan serveres med lidt stenbiderrogn på toppen.

Til hovedretten kan du lave vores madpandekager med kylling, eller du kan lave andre former for madpandekager med andet fyld.

Til dessert er de klassiske, søde pandekager et sikkert hit. De kan serveres med blandt andet marmelade, sukker, is, chokolade og friske bær.

Du kan vælge at køre temaet ud og servere pandekager til alle tre dele af måltidet, eller du kan vælge den form for pandekage, du bedst kan lide, og så finde inspiration til de andre dele af måltidet her: