Marcipan-blommekage
8
Ingredienser
- 1 springform ca. 25 cm.
- 225 g blødt smør
- 125 g marcipan
- 200 g rørsukker
- 4 æg
- ½ dl mælk
- 275 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- ¼ tsk fint salt
- 1 tsk vaniljesukker
- 6-10 blommer*
- 100 g hakkede hasselnødder
- 1-2 skefulde sukker til drys
Sådan laver du kagen
- 1. Tænd ovnen på 180 grader, og smør springformen med lidt smør. Pisk smør, marcipan, sukker og mælk lyst og luftigt, og tilsæt æggene et ad gangen. Der skal muligvis en spsk mel i med det sidste æg – hvis dejen begynder at skille. Vend mælk, mel, bagepulver, salt og vaniljesukker i dejen.
- 2. Hæld dejen i den smurte springform, halver blommerne, og fjern stenene, og tryk de halve blommer med „kinden" opad ned i dejen. Hvis du bruger pærer eller æbler, så rækker det med 3 mellemstore styks, som skæres i store tern.
- 3. Hak nødderne groft, og drys dem over kagen sammen med et par skefulde sukker. Bag kagen i 45-50 minutter, eller indtil en tandstik kommer ren ud. Lad den køle ned til stuetemperatur, før den serveres – enten bare som den er eller med koldt flødeskum til.
- *(størrelsen varierer meget fra f.eks de store victoriablommer til de små sveskeblommer.)