Mysliboller
Bollerne får en super smag og konsistens af den lange hævning.
12 boller
Ingredienser
- 3½ dl vand
- 1 dl surdej (se herunder)
- 15 g gær
- 10 g salt
- 200 g hvedemel
- 150 g rugmel
- 150 g mysli, eller lav en blanding af rugflager, solsikkerkerner, rosiner og grofthakkede mandler
- Surdejen
- 3 dl vand
- 1 dl hvedemel
- 1 dl grahamsmel
- 1 dl rugmel
- en lille ært gær speeder surdejen op
Sådan gør du:
- Bland surdej, gær og vand. Tilsæt salt og de to slags mel samt myslien.
- Ælt/rør dejen, så den lige netop er lidt klistret. Hæld den op i en bradepande, 20 x 25 cm, beklædt med film og smurt med olie.
- Smør lidt olie, eller drys mel på toppen af dejen, så den ikke klistrer til filmen, der nu trækkes hen over bradepanden.
- Sæt den koldt, evt. i køleskab, natten over.
Sådan gør du:
- Tænd ovnen, og hæld dejen ud af bradepanden på et meldrysset bord.
- Dejen skæres i 12 stykker og sættes på en bageplade til efterhævning.
- Tjek, at bollerne er hævet nok, gerne 3-4 cm i højden.
- Bollerne bages ved 210 °C i 10-15 minutter.
- Spray vand i ovnen med en forstøver et par gange de første 5 minutter af bagningen.
- Bollerne afkøles på en bagerist.