Pistaciesnitter
Sprød, smørmættet mørdej, saftig pistaciefrangipane og sød, blød nougat. Skær snitterne ud i små trekanter, og server dem til en god kop kaffe – en himmelsk mundfuld.
8 personer
Ingredienser
- Af Maja Ambeck Vase
- Mørdej:
- 75 g smør, koldt
- 150 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 1 knivspids salt
- ½ æg
- Pistaciefrangipane:
- 50 g grønne, usaltede pistacienødder
- 50 g mandelmel
- 100 g sukker
- 100 g smør, blødt
- 1 æg
- Pynt:
- 100 g blød nougat
- 1-2 spsk grønne, usaltede pistacienødder
Sådan gør du
- Mørdej:
- Skær smør i små tern, og kom mel, flormelis, salt og smørtern i en blender. Blend det sammen, så det ligner revet parmesan. Saml dejen med ægget, og form den til en kugle. Pak den ind i husholdningsfilm, og kom den i køleskabet i mindst 1 time.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og læg den på en bageplade. Stik en bund ud med en kvadratisk bageramme (18 x 18 cm), og lad rammen sidde. Fjern overskydende dej.
- Pistaciefrangipane:
- Blend pistacier til mel, og kom pistaciemel, mandelmel, sukker, smør og æg i en skål. Pisk det hele godt sammen. Fordel pistaciefrangipanen oven på bunden (i bagerammen), og jævn overfladen med en ske.
- Bag kagen i ca. 25 minutter ved 175 grader, indtil den er let gylden. Lad kagen køle helt af.
- Smelt nougat i en skål over vandbad, og kom et par spsk i en frysepose med et lillebitte hul i det ene hjørne , det skal du bruge til pyntning. Smør det øvrige nougat ud på kagen, og sæt den i fryseren i 5-10 minutter, indtil nougaten er stivnet. Pynt med resten af nougaten – lav dit eget enkle mønster.
- Hak pistacienødder fint, og drys dem over til sidst.
- Skær kagen ud i små trekanter umiddelbart inden servering. Kagen holder sig saftig og lækker i flere dage på køl.
- TIP: Erstat evt. nougat med mørk chokolade. Det smager også helt vidunderligt.