Opskrift på pølser & ketchup

Pølser & ketchup

En langt mindre fedende og sukkerfri version af grillklassikeren. Pølsehaps i svøb

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    50 Kcal

4

Ingredienser

  • 50 g gedeost 12 % (La Cabriette gedeost, kan købes i Irma, COOP, Føtex, Superbest)
  • 8 skiver lufttørret skinke (1 pakke)
  • 4 pølser (max 9%, f.eks. Hanegal eller Levevis)
  • frisk basilikum til pynt
  • 1-2 tomater til pynt
  • olivenolie
  • friskkværnet peber
  • Hjemmelavet sukkerfri ketchup:
  • 1 løg, 1 rød peberfrugt,
  • 12 g olivenolie (ca. 1 spsk),
  • 1 tsk karry, 250 g tomater,
  • 200 g broccoli, 100 g æble,
  •  140 g tomatpure,
  •  ½ tsk stødt spidskommen,
  • ½ tsk muskatnød, ½ tsk paprika
  • 2 spsk balsamicoeddike, saften fra 1 citron,
  • ½ dl vand 1 tsk revet citronskal (øko)
  •  5 drb flydende sødemiddel, 1/2 tsk salt.

Sådan laver du pølser og ketchup

  1. Smør skinkestykkerne med gedeost. Rul skinken om pølserne. Del pølserne i tre så du får 12 stykker i alt.
  2. Grill dem ca 3-4 min på hver side, enten på en grill eller på en grillpande. Sæt evt. en tandstik i hvert pølsestykke.
  3. Servér på en fad pyntet med friske basilikum blade, tomater hakket i tern, olivenolie og frisk kværnet peber.
  4. Prøv også grillkylling med slaviefyld og syrlig squashsalat