Rosmarinkylling med rabarber-chutney
Rabarber og kylling er et klassisk match, hvor den syrlige smag passer godt til kyllingens lette smag.
4
Ingredienser
- 4-6 kyllingelår
- olivenolie
- salt, peber
- 2 kviste rosmarin, hakket
- 400 g rabarber
- 1 løg
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk revet ingefær
- 1 fed finthakket hvidløg
- ½ tsk finthakket chili eller lidt tørret knust chili
- 75 g rørsukker
- 1 tsk karry
- ½ tsk lyse sennepsfrø
- ½ dl vand
- Tilbehør: kogte kartofler og grøn salat
Sådan laver du kylling med rosmarin
- Smør kyllingelårene ind i olivenolie og krydr dem med salt, peber og frisk rosmarin. Steg lårene i ovnen 40-45 min ved 200 grader til der er gennemstegte og skindet er sprødt.
- Snit rabarberne i små stykker og pil og snit løget i små tern. Steg løg ved svag varme i en gryde med olivenolie til det er mørt. Tilsæt 300 g rabarber, ingefær, hvidløg, chili, rørsukker, karry, sennepsfrø og vand og lad det simre ca. 10 min. Tilsæt de sidste 100 g af rabarberne og lad det koge fortsat 4-5 min. På den måde kommer der mere struktur i din chutney.
- Server de stegte kyllingelår med rabarber-chutney, kogte, nye kartofler og salat – evt. med 'mormordressing' (fløde, eddike og sukker).
- Se også opskrift på Klassisk kærnemælkskoldskål.