Opskrift på rosmarinkylling med rabarber-chutney

Rosmarinkylling med rabarber-chutney

Rabarber og kylling er et klassisk match, hvor den syrlige smag passer godt til kyllingens lette smag.

4

Ingredienser

  • 4-6 kyllingelår
  • olivenolie
  • salt, peber
  • 2 kviste rosmarin, hakket
  • 400 g rabarber
  • 1 løg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk revet ingefær
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • ½ tsk finthakket chili eller lidt tørret knust chili
  • 75 g rørsukker
  • 1 tsk karry
  • ½ tsk lyse sennepsfrø
  • ½ dl vand
  • Tilbehør: kogte kartofler og grøn salat

Sådan laver du kylling med rosmarin

  1. Smør kyllingelårene ind i olivenolie og krydr dem med salt, peber og frisk rosmarin. Steg lårene i ovnen 40-45 min ved 200 grader til der er gennemstegte og skindet er sprødt.
  2. Snit rabarberne i små stykker og pil og snit løget i små tern. Steg løg ved svag varme i en gryde med olivenolie til det er mørt. Tilsæt 300 g rabarber, ingefær, hvidløg, chili, rørsukker, karry, sennepsfrø og vand og lad det simre ca. 10 min. Tilsæt de sidste 100 g af rabarberne og lad det koge fortsat 4-5 min. På den måde kommer der mere struktur i din chutney.
  3. Server de stegte kyllingelår med rabarber-chutney, kogte, nye kartofler og salat – evt. med 'mormordressing' (fløde, eddike og sukker).
  4. Se også opskrift på Klassisk kærnemælkskoldskål.