Rullepølse med persille

Rullepølse med persille

Den smager bare helt fantastisk, den hjemmelavede rullepølse, og du får godhjælp her, hvis du ikke har prøvet det før.

1 rullepølse

Ingredienser

  • Rullepølse med persille
  • 1 svineslag, ca. 1½ kg (bestil den hos slagteren et par dage før)
  • Saltlage:
  • 2 l vand
  • 300 g groft salt 
  • 200 g sukker
  • 2 laurbærblade
  • 10 hele peberkorn
  • 3-4 stilke persille
  • Fyld:
  • ½ tsk. stødt allehånde
  • 1-2 tsk. groftkværnet peber
  • 1 dl hakket løg
  • 2 dl hakket persille

Sådan laver du rullepølse

  1. 1. Skær slaget til, så det bliver rektangulært. Bank det evt. lidt ud, så tykkelsen er ensartet.
  2. 2. Kog og afkøl saltlagen. Læg slaget i den afkølede lage, læg en tallerken over, så det bliver under lagen, dæk skålen til med plastfilm, og stil
  3. den i køleskabet. Lad slaget trække to døgn.
  4. 3. Tag slaget op. Drys det med allehånde og peber, fordel løg og persille over, og rul det stramt sammen, som en roulade. Snør pølsen stramt med en bomuldskødsnor.
  5. SE MERE: Julens bedste flæskesteg
  6. 4. Bring en gryde vand i kog, der skal være nok til lige at kunne dække pølsen. Kom pølsen i, og kog den ca. 2 timer. Tag pølsen op, og lad
  7. den køle af, til den er lunken. Læg pølsen i en fryseegnet plastpose, og læg den i en rullepølsepresse eller i en brødform med en mindre form over. Læg noget tungt i den øverste form, og bind evt. formene stramt sammen med snor. Stil pølsen i køleskab natten over.
  8. Sådan fylder du en rullepølse
  9. Bed slagteren skære slaget pænt til og eventuelt skære noget af fedtet fra, så får du en pæn rullepølse. Salt kødet som beskrevet, og fordel fyldet, så det ligger jævnt over hele slaget. Du kan også bede slagteren om at salte slaget, hvis det er mere overskueligt for dig – husk at bestille det 2-3 dage i forvejen. Det saltede slag kan du så fylde, binde og koge, som beskrevet.
  10. Sådan binder du en rullepølse
  11. Når du har rullet den fyldte rullepølse sammen, tager du en kødsnor. Bind nu først pølsen i den ene ende. Læg så kødsnoren i en løkke over kødet, og før den løse ende af snoren igennem. Stram til. Fortsæt på denne måde, til hele pølsen er stramt bundet. Fæstn snoren til sidst.
  12. Sådan presser du en rullepølse
  13. Læg pølsen i rullepølsepressen. Skru pressen til, og stil den i køleskabet natten over. Nu kan du skære pølsen i tynde skiver.
  14. 5 HURTIGE FORSLAG TIL PYNT
  15. • rødløg i skiver
  16. • sky og løgringe
  17. • pickles
  18. • agurkeskiver og klippet purløg
  19. • syltet rødbede og karse