Billig aftensmad: Dhal med ovnristede tomater
En af vores absolutte indiske favoritter er dhal. En tyk form for suppe eller bælgfrugtgrød med linser. Har du "trætte" tomater liggende, er det oplagt at komme dem i denne veganske simreret, hvor de koger helt ud. Retten topper du med ovnbagte cherrytomater og sprøde nigellafrø. Nyd dhalen som selvstændig ret - eller tilbehør til fx grillet lam.
4 personer
Total:30 minutter
Arbejdstid:5 minutter
Ingredienser
Dhal:
- 25 g ingefær
- 1 fed hvidløg
- 1 løg
- 500 g almindelige tomater
- 2 spsk vindruekerneolie
- 2 tsk gurkemeje
- 2 tsk garam masala
- 1 tsk stødt koriander
- 300 g røde linser
- 8 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse kokosmælk
- salt
Bagte tomater:
- 300 g cherrytomater
- 1 spsk nigellafrø
- 1 håndfuld koriander
Opskrift: Sådan laver du indisk dhal
- Hak ingefær og hvidløg fint, og skær løg i små tern. Skær de almindelige tomater i grove tern.
- Varm 1 spsk af olien i en gryde, og kom ingefær, hvidløg og løg i. Steg det i et par minutter og tilsæt så gurkemeje, garam masala og stødt koriander. Steg videre i et minut, og kom så tomaterne i sammen med linser og grøntsagsbouillon. Lad det simre under låg i 12 minutter.
- Kom kokosmælk i, og smag til med salt. Lad det simre i 10 minutter mere.
- Bagte tomater: Vend cherrytomater med resten af olien, lidt salt og nigellafrø. Kom dem i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
- Kom de bagte tomater oven på dhalen ved servering, og drys med lidt korianderblade.