Sliders med gløggmarineret pulled pork og rødbedesalat
Disse sliders fyldt med julens krydderier går perfekt til en alternativ julefrokost. En opskrift af Frantz Maurice Scott.
4 personer
Ingredienser
- Pulled pork:
- 1 spsk sukker
- 1 spsk paprika
- ½ tsk fint salt
- ¼ tsk cayennepeber
- ¼ tsk sort peber
- 500 g nakkefilet
- Sauce:
- 1 dl julegløgg
- 1 spsk tomatkoncentrat
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk soja
- ½ tsk chiliflager
- 1 spsk sukker
- Desuden:
- 8 sliderboller (miniburgerboller)
- 2 dl salatmayonnaise
- 150 g rødbeder i tern
- 8 blade grøn salat
- ½ rødløg, skåret i ringe
- friske krydderurter
Sådan gør du
- Bland krydderierne, og gnid blandingen på kødet. Kom det i en frysepose, og læg det i køleskabet ca. 10 timer.
- Smør en ildfast form godt, og læg kødet heri. Stik et stegetermometer i kødet. Sæt stegen i ovnen, og lad den stege de næste 10 timer ved 100 grader. Tag stegen ud af ovnen, når temperaturen er omkring 95 grader.
- Rør alle ingredienser til saucen sammen i en skål. Træk kødet i strimler, og kom det ned i skålen. Vend kødet rundt i saucen.
- Bland rødbedeternene med mayonnaisen. Lun sliderboller i ovnen, og smør dem med rødbedesalaten.
- Fyld dem derefter med grøn salat, pulled pork, løgringe og friske krydderurter.
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt