Chokoladekage

Små chokoladekager med dulce de leche

Uimodståelige små chokoladekager med dulce de lerche.

SMÅ CHOKOLADEKAGER MED DULCE DE LECHE

Tid: ca. 20 min. plus koge- og bagetid

(12 stk.)

1 dåse kondenseret mælk

1 tsk. flagesalt

150 g smør

150 g rørsukker

3 æg

100 g mørk chokolade 70 %

50 g hvedemel

50 g groft speltmel

50 g kakaopulver

2 tsk. bagepulver

flormelis til pynt

12 silikoneforme

1. Sæt dåsen med kondenseret mælk i vand, så det dækker, og kog i 3-4 timer. Afkøl, og rør karamellen med salt.

2. Pisk smør og rørsukker hvidt og skummende. Tilsæt æggene et ad gangen.

3. Smelt chokoladen over vandbad eller forsigtigt i mikroovn.

4. Bland hvedemel med speltmel, kakaopulver og bagepulver, og vend i dejen skiftevis med smeltet chokolade.

5. Fyld formene 2/3 op med dejen, og tilsæt en stor teskefuld dulce de leche. Vend forsigtigt rundt, så godt du nu kan, så karamellen og chokoladekage bliver marmoreret.

6. Bag kagerne ved 200 grader i ca. 12 min. Afkøl kagerne på en bagerist. Drys med flormelis.

TIP

Resten af dåsen med kondenseret mælk holder sig fint et par uger.

► SE OGSÅ: Hjemmebagte æbleboller med chokolade og mandler

► SE OGSÅ: Hjemmebagte minirugbrød

► SE OGSÅ: Focaccia med gedeost og rødløg