Tærter med saltkaramel

Små saltkarameltærter

Smørsprøde bunde fyldt med den lækreste, fløjlsbløde saltkaramelganache.Ganachen er lavet af karamelliseret hvid chokolade, altså hvid chokolade tryllet til karamel i ovnen.

8-10 små tærter

Ingredienser

  • Mørdej:
  • 125 g hvedemel
  • 25 g mandelmel
  • 50 g flormelis
  • 75 g smør, koldt
  • 1 knivspids salt
  • ½ æg
  • Karamelliseret hvid chokoladeganache:
  • 150 g hvid chokolade af god kvalitet
  • 150 ml piskefløde
  • 15 g glukosesirup
  • 1 nip salt
  • Pynt: flagesalt

Sådan laver du tærter med saltkaramel

  1. Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget.
  2. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i minimum 1 time.
  3. Beklæd små tærteringe (5½ cm i diameter) med dejen, og prik bundene med en gaffel.
  4. Bag tærtebundene i 10-15 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne, og lad dem køle helt af.

Sådan laver du tærter med saltkaramel

  1. Hak chokoladen groft, og fordel den på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag chokoladen i ½-1 time ved 120 grader. Rør grundigt rundt i massen hvert 10. minut.
  2. Bliv ikke bekymret, når chokoladen begynder at klumpe – det skal den. Tag chokoladen ud af ovnen, når den har en dejlig gylden farve. Rør igen grundigt rundt i massen, så den bliver mere flydende. Kom chokoladen i en skål.
  3. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en gryde, og hæld den over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og bliver smuk og blank.
  4. Stavblend ganachen, og tilsæt salt. Fordel ganachen i tærtebundene. Sæt tærterne i køleskabet et par timer eller natten over.

Sådan laver du tærter med saltkaramel

  1. Tag tærterne ud af køleskabet lidt før servering, så de når at temperere.
  2. Pynt med flagesalt.