Svensk pølseret fedtfattig

Svensk pølseret med kylling

Svensk pølseret er en elsket klassiker - her i en fedtfattig version med kyllingepølser, der sørger for at fedtprocenten ikke banker i vejret.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    400 Kcal

Svensk pølseret til 4 personer

Total:25 minutter

Ingredienser

  • 2 løg
  • Ingredienser til fedtfattig svensk pølseret
  • 2 squash
  • 4 gulerødder
  • 2 spsk rapsolie eller flydende Kærgaarden
  • 600 gram skinke kød i tern eller kalkun eller kyllingebryst
  • 200 gram kyllingepølser (max 9%), f.eks. Levevis
  • 4 dl vand
  • 2 tsk paprika
  • 1 dåse tomatpure
  • 250 gram madlavningsfløde 15 %, f.eks. Milda
  • salt og peber
  • 3-4 laurbærblade
  • 1 spsk sennep
  • purløg til pynt
  • salt og peber

Sådan laver du svensk pølseret:

  1. Pil løgne og hak dem fint. Skræl evt. squashen, så kræsne børn ikke opdager dem og hak den i tern. Hak gulerødderne i tern eller skær den i skiver.
  2. Opvarm fedtstoffet i en gryde og svits løg og squash i nogle minutter. Svits kødstykkerne med. Lad det simre 5 min.
  3. Skær pølserne i skiver og tilsæt dem og vand, paprika og tomatpure til gryden. Kom fløde, laurbær blade og sennep i.
  4. Lad det simre ca. 15 min under låg. Smag retten til med salt og peber.
  5. Pynt med purløg.

Tip:

Spis evt. en lækker skive rugbrød til den svenske pølseret, 1 skive = 100 kcal. Du kan også tilsætte 4-6 kartofler til selve retten, hvis du gerne vil have kartofler i.