Svensk pølseret med kylling
Svensk pølseret er en elsket klassiker - her i en fedtfattig version med kyllingepølser, der sørger for at fedtprocenten ikke banker i vejret.
Næringsindhold
- Energi pr. person:400 Kcal
Svensk pølseret til 4 personer
Total:25 minutter
Ingredienser
- 2 løg
- Ingredienser til fedtfattig svensk pølseret
- 2 squash
- 4 gulerødder
- 2 spsk rapsolie eller flydende Kærgaarden
- 600 gram skinke kød i tern eller kalkun eller kyllingebryst
- 200 gram kyllingepølser (max 9%), f.eks. Levevis
- 4 dl vand
- 2 tsk paprika
- 1 dåse tomatpure
- 250 gram madlavningsfløde 15 %, f.eks. Milda
- salt og peber
- 3-4 laurbærblade
- 1 spsk sennep
- purløg til pynt
- salt og peber
Sådan laver du svensk pølseret:
- Pil løgne og hak dem fint. Skræl evt. squashen, så kræsne børn ikke opdager dem og hak den i tern. Hak gulerødderne i tern eller skær den i skiver.
- Opvarm fedtstoffet i en gryde og svits løg og squash i nogle minutter. Svits kødstykkerne med. Lad det simre 5 min.
- Skær pølserne i skiver og tilsæt dem og vand, paprika og tomatpure til gryden. Kom fløde, laurbær blade og sennep i.
- Lad det simre ca. 15 min under låg. Smag retten til med salt og peber.
- Pynt med purløg.