Sundere og grønnere frikadeller, brun sovs og rødkål

Sunde frikadeller med brun sovs

Lækker opskrift på sunde frikadeller med brun sovs, kartofler og rødkål i en sundere og mere fedtfattig udgave - klassisk dansk mad, men ikke helt som vor mor lavede det.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    600 Kcal

Frikadeller med brun sovs og kartofler til 4 personer

Total:40 minutter

Ingredienser

  • 800 g hakket svinekød, 3-7%
  • 1 tsk salt
  • peber
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 2 løg
  • 1 squash
  • 50 g rugmel eller havreklid
  • 2 spsk flydende oliemargarine til at stege frikadellerne i (f.eks Becel eller flydende kærgaarden)
  • 1 rødkål (ca. 500 g)
  • 2 spsk oliemargarine
  • 1 dl sukkerfri solbærsaft, koncentreret
  • 1 spsk rødvinseddike
  • 250 ml fløde 7%
  • 1 svinekødsbouillonterning
  • salt og peber
  • 1 tsk maizena
  • kulør.
  • Tilbehør: gulerødder, agurk, cherrytomater, broccoli, samt kogte kartofler

Sådan laver du sunde frikadeller:

  1. Bland kød og salt.
  2. Riv løg og squashen på den grove side af et rivejern. Skræl evt. squashen først så den grønne skal forsvinder.
  3. Tilsæt øvrige ingredienser til farsen og bland godt. Lad farsen hvile i køleskab, mens du laver rødkålen.
  4. Form 16-20 frikadeller og steg dem på en pande med oliemargarine.

Sådan laver du sunde frikadeller:

  1. Snit rødkålen fint.
  2. Opvarm fedtstoffet i en stor gryde, tilsæt rødkålen og vend den godt i.
  3. Tilsæt solbærsaft og vineddike, og lad rødkålen simre ved svag varme under låg i 15 min til den er mør.

Sådan laver du sunde frikadeller:

Sådan laver du sunde frikadeller:

Tip:

Skær stave af gulerødder, agurk, peberfrugt og broccoli og server i små skåle ved siden af frikadeller med sovs og kartofler. De små kan typisk bedst lide rå grøntsager fordelt i små skåle.

Det er bedre at de spiser af disse grøntsager og får en god oplevelse med det, end at vi forsøger at tvinge tilberedte grøntsager i dem. Bare rolig, det kommer med tiden.