Sunde frikadeller med brun sovs
Lækker opskrift på sunde frikadeller med brun sovs, kartofler og rødkål i en sundere og mere fedtfattig udgave - klassisk dansk mad, men ikke helt som vor mor lavede det.
Næringsindhold
- Energi pr. person:600 Kcal
Frikadeller med brun sovs og kartofler til 4 personer
Total:40 minutter
Ingredienser
- 800 g hakket svinekød, 3-7%
- 1 tsk salt
- peber
- 2 æg
- 1 dl mælk
- 2 løg
- 1 squash
- 50 g rugmel eller havreklid
- 2 spsk flydende oliemargarine til at stege frikadellerne i (f.eks Becel eller flydende kærgaarden)
- 1 rødkål (ca. 500 g)
- 2 spsk oliemargarine
- 1 dl sukkerfri solbærsaft, koncentreret
- 1 spsk rødvinseddike
- 250 ml fløde 7%
- 1 svinekødsbouillonterning
- salt og peber
- 1 tsk maizena
- kulør.
- Tilbehør: gulerødder, agurk, cherrytomater, broccoli, samt kogte kartofler
Sådan laver du sunde frikadeller:
- Bland kød og salt.
- Riv løg og squashen på den grove side af et rivejern. Skræl evt. squashen først så den grønne skal forsvinder.
- Tilsæt øvrige ingredienser til farsen og bland godt. Lad farsen hvile i køleskab, mens du laver rødkålen.
- Form 16-20 frikadeller og steg dem på en pande med oliemargarine.
Sådan laver du sunde frikadeller:
- Snit rødkålen fint.
- Opvarm fedtstoffet i en stor gryde, tilsæt rødkålen og vend den godt i.
- Tilsæt solbærsaft og vineddike, og lad rødkålen simre ved svag varme under låg i 15 min til den er mør.
Sådan laver du sunde frikadeller:
Sådan laver du sunde frikadeller:
6 lækre hverdagsretter fyldt med sunde råvarer
8 kalorielette retter på maks. 30 minutter
SE OGSÅ:Svensk pølseret uden fedtbesvær