-
Kæmpe comeback: Her er vinderen af "Spillet"
-
Undrer du dig også? Sådan foregår optagelserne i finalen af "Spillet"
-
Mohamed åbner op om svær tid: - Der var råb, skrig og smerte
-
Efter konflikt i ”Spillet”: Sådan er forholdet i dag
-
Oliver Stanescu åbner op om misbrug: Tog stoffer på hospitalet
-
Fulde under optagelserne til "Spillet"
-
Anna Lin følte sig overvåget efter "Spillet": Det var helt skørt
-
Bag kameraerne: Sådan fungerer panelet i "Spillet"
-
Da Vicki Berlin mødte sin store kærlighed, var hun forlovet med en anden
-
Vicki Berlin med stor kritik af "Spillet": Mit livs dårligste beslutning
-
Sofie Stougaard var lige blevet gift, da hun mødte sit livs kærlighed
-
Jim Lyngvild var tæt på at trække sig: Jeg kunne ikke mere

De bedste semlor: Sådan bager du svenske fastelavnsboller
I gamle dage fastede man i påsken. Men i dagene før fasten spiste man særlige boller, både herhjemme og i vore nabolande. I Sverige hedder bollerne „semlor“, og det er store, bløde boller med godt fyld af flødeskum og marcipan, der smager helt vidunderligt. Også i Danmark er det blevet populært at sætte tænderne i semlor til fastelavn, så her får du den bedste opskrifter på lækre hjemmelavede semlor. Velbekomme!
10 stk. - Fryse-egnede uden fyld
Total:1 time 40 minutter
Arbejdstid:1 time 30 minutter
Ingredienser
- 25 g gær
- 2½ dl mælk
- 75 g smør (smeltet)
- 75 g sukker
- 1 tsk stødt kardemomme
- ¼ tsk fint salt
- ca. 425 g hvedemel (gerne med højt indhold af gluten)
- 1 lille sammenpisket æg
- 100 g rå ren marcipan (groft revet)
- 75 g hele mandler (usmuttede)
- 4 dl piskefløde
- 2-3 spsk flormelis
- korn af 1 stang vanilje
- Flormelis
Sådan bager du semlor svenske fastelavnsboller
-
Rør gæren ud i lidt lunken mælk. Tilsæt sukker, resten af mælken, smør, kardemomme og salt. Tilsæt gradvist hvedemelet. Tænd ovnen.
- Ælt dejen glat og smidig. Lad den hæve ca. 30 min. til dobbelt størrelse.
- Tril dejen til en pølse og del dejen i 10 stykker. Tril stykkerne til boller og sæt dem med et par cm’s afstand på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad bollerne efterhæve tildækket med et fugtigt viskestykke til dobbelt størrelse ca. 45 min. – det kan også tage en time, afhængigt af hvor lunt der er, der hvor bollerne hæver.
- Pensl bollerne med æg. Placer dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ca. 10 min. i en forvarmet ovn på 225 grader. Lad bollerne blive gyldne. De er færdigbagte, når det lyder hult, når man banker på undersiden. Lad bollerne køle af på en bagerist.
- Når bollerne er afkølet, skæres et låg af hver bolle. Udhul bollerne med en gaffel.
- Fordel revet marcipan og hakkede mandler i bunden af bollerne.
- Pisk fløden og vaniljekorn til skum og smag til med sigtet flormelis.
- Kom flødeskum i en sprøjtepose med stjernespids og sæt en krans på hver bolle. Man kan også lægge flødeskum på med en ske.
- Læg låget tilbage på hver bolle og drys flormelis hen over bollerne igennem en si. Server straks.
De bedste opskrifter på fastelavnsboller
-
Nemme fastelavnsboller med slik
-
Fastelavnsboller med hindbærskum & karamelchokolade
-
Farmors bedste: Fastelavnsboller med marcipan og flødeskum
-
Forrygende fastelavnsboller
-
Fastelavnsknuder: Sjove og anderledes fastelavnsboller
-
Fineste fastelavnsboller med nougatcreme & kattepynt
-
Fastelavnsboller med chokolade og nødder
-
Fastelavnsboller med marmelade
-
Lækre fastelavnsboller
-
Fastelavnsboller med chokoladecreme og flødeskum
-
Fastelavnsboller med flødeskum
-
Fastelavnsboller med chokoladecreme og moccaglasur
-
Fastelavnsboller med remonce
-
Skønne fastelavnsboller med hindbærflødecreme
-
Fastelavnsboller med creme og syltetøj
-
Fastelavnsboller med mokka og chokolade
-
Fastelavnsboller med syltetøj og creme
-
Festlige fastelavnsboller
-
Fastelavnsboller med nougatfyld
-
Fastelavnsboller med æblekompot
-
Nemme fastelavnsboller