Fastelavnsboller med flødeskum
Boller op boller ned... Boller vil jeg have! Få her vores bedste opskrift på den lækre, traditionelle bolle med flødeskum. Fordelen ved denne dej er, at den kan laves flere dage forud og ligge parat i køleskabet i en kraftig plastpose. Nemmere og bedre bliver det ikke.
Ca. 20 stk. fastelavnsboller
Total:1 time
Ingredienser
- 4 æg
- 125 g mel
- 125 g smør
- 2½ dl mælk eller vand
- 100 g pyntebær
- Kagecreme (koldrørt) af 4 dl mælk,
- flødeskum af ca. 4 dl piskefløde,
- ekstra pyntebær eller andet, f.eks. chokoladekringler eller kiwiskiver,
- Lidt flormelis til toppen
Sådan laver du fastelavnsboller med flødeskum
- Pisk æggene sammen, og mål melet op.
- Kog smør og væske op, tag gryden fra varmen, og hæld alt melet i på en gang. Rør med en grydeske, til dejen har samlet sig og slipper gryden.
- Lad den køle lidt af.
- Pisk æggemassen i lidt ad gangen. Stop, når dejen er blød, men ikke flydende.
- Hak pyntebærrene groft, og vend dem i dejen.
- Læg bagepapir på en bradepande og lav herpå 20-25 boller ved hjælp af to skeer eller en sprøjtepose med stor tylle.
- Bag kagerne ved 190 gr. i ca. 25 min. Tag en enkelt af bollerne ud af ovnen, og vent nogle minutter. Hvis den falder sammen, skal bollerne bage endnu 5 min., men holder den formen, er de alle færdige og kan tages ud til afkøling.
- Flæk bollerne, og læg en god teskefuld kagecreme på hver af bundene. Sprøjt flødeskum ud over cremen, og læg kagerne sammen. Sigt lidt flormelis ud over kagerne. Pynt med en flødeskumstop og et pyntebær, og server straks.