Svinkløvs fiskesuppe
Smagen af Vesterhavet på en tallerken.
Ingredienser
- 4 dl fiskefond, kan f.eks. købes hos fiskehandleren
- 1 dl piskefløde
- 80 g torsk
- 10 muslinger, f.eks. blåmuslinger eller hjertemuslinger
- 1 hummerklo, kogt
- 4 grønne asparges
- 4 små gulerødder
- 4 sommerløg
- 50 g smør
- Kørvel og dild til pynt.
Sådan laver du fiskesuppe:
- Kog fiskefonden op med fløden og tag den af varmen.
- Del torsken i to stykker og rist den på panden i smør. Pil hummerkloen ud af skallen, fjerne brusk og skær den i fire lige store stykker.
- Vask muslingerne omhyggeligt og skyl dem fri for sand i koldt vand. Skær de grønne asparges og gulerødder i mundrette stykker.
- Pil de yderste blade af løgene. Sæt nu suppen tilbage på komfuret og varm den op til kogepunkt. Tilsæt grøntsagerne og kog i to min.
- Skru ned for varmen og tilsæt fisk, hummer og muslinger. Lad det simre i yderligere to min mere.
- Sigt fyldet fra og anret fyldet i lune tallerkener.
- Kog suppen op igen, tilsæt smør, smag til med salt og peber. Blend med en stavblender, til det skummer.
- Hæld så suppen op i tallerken. Pynt med kørvel og dild.
De bedste opskrifter til dit nytår
-
Champagnemojito
-
Nytår: 11 skønne opskrifter på velkomstdrinks og cocktails til årets sidste fest
-
Lækre snacks til nytårstalen: 3 nemme hapser
-
9 skønne hovedretter til nytårsaften
-
Børnevenlig nytårsmenu: Nytårsmad med krudt i
-
Festlig nytårsmenu med små retter
-
Nytårsmenu med skaldyr
-
Vegetarisk nytårsmenu: 10 lækre opskrifter
-
Klassisk nytårsmenu med med stegt torsk, dyremedaljoner & tærte
-
Brownielagkage med champagneflødeskum
-
Chokolademousse med Baileys salted caramel & karamelpopcorn
-
Festlige nytårsfristelser: Solbærflødeboller