Vafler med karamelliseret æble
Dejlige sprøde vafler lavet på et vaffeljern. Det er måske ikke sunde vafler, men de karamelliserede æbler leder tankerne hen mod noget sundt...
Ca. 8 store vafler
Ingredienser
- Vafler med karamelliseret æble
- 1½ dl hvidtøl
- 2½ dl sødmælk
- 35 g smør
- 3 æg
- 2 spsk. ahornsirup
- 200 g hvedemel
- ¼ tsk. bagepulver
- Karamelliseret æble:
- 2 æbler
- 15 g smør
- 4 spsk. ahornsirup
- ½ granatæble
- Tilbehør:
- evt. vaniljeis
Sådan laver du vafler med karamelliseret æble
- 1. Tænd vaffeljernet, og indstil det på mellem til høj varme.
- 2. Bland hvidtøl, sødmælk og smeltet smør i en skål. Del æggene i blomme og hvide, og tilsæt æggeblommerne. Tilsæt ahornsirup. Bland mel og bagepulver i en skål. Kom melet i dejen, pisk grundigt med et piskeris, til dejen er helt jævn. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen.
- 3. Hæld evt. dejen på en kande, så det er nemmere at hælde den på vaffeljernet i passende mængde. Bag vaflerne, til de er brune. Bag dem i lidt smør, hvis vaffeljernet ikke vil slippe.
- 4. Skær æblerne i både, og varm smørret på en pande. rist æblerne i smør. Hæld ahornsiruppen på, og kog videre et minut.
- 5. Server vaflerne nybagte med karamelliseret æble, drys med granatæblekerner, og server evt. is til.
SE OGSÅ:Belgiske vafler
SE OGSÅ:Spinatvafler med laks
SE OGSÅ:Lune hasselnøddevafler