Vafler med karamelliseret æble

Vafler med karamelliseret æble

Dejlige sprøde vafler lavet på et vaffeljern. Det er måske ikke sunde vafler, men de karamelliserede æbler leder tankerne hen mod noget sundt...

Ca. 8 store vafler

Ingredienser

  • Vafler med karamelliseret æble
  • 1½ dl hvidtøl
  • 2½ dl sødmælk
  • 35 g smør
  • 3 æg
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 200 g hvedemel
  • ¼ tsk. bagepulver
  • Karamelliseret æble:
  • 2 æbler
  • 15 g smør
  • 4 spsk. ahornsirup
  • ½ granatæble
  • Tilbehør:
  • evt. vaniljeis

Sådan laver du vafler med karamelliseret æble

  1. 1. Tænd vaffeljernet, og indstil det på mellem til høj varme.
  2. 2. Bland hvidtøl, sødmælk og smeltet smør i en skål. Del æggene i blomme og hvide, og tilsæt æggeblommerne. Tilsæt ahornsirup. Bland mel og bagepulver i en skål. Kom melet i dejen, pisk grundigt med et piskeris, til dejen er helt jævn. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen.
  3. 3. Hæld evt. dejen på en kande, så det er nemmere at hælde den på vaffeljernet i passende mængde. Bag vaflerne, til de er brune. Bag dem i lidt smør, hvis vaffeljernet ikke vil slippe.
  4. 4. Skær æblerne i både, og varm smørret på en pande. rist æblerne i smør. Hæld ahornsiruppen på, og kog videre et minut. 
  5. 5. Server vaflerne nybagte med karamelliseret æble, drys med granatæblekerner, og server evt. is til.

Tip

Hvis du rigtig vil forkæle familien, så server vaflerne til morgenmad med syltetøj eller frugtsalat og drænet yoghurt en af juledagene. Eller en af adventssøndagene, mens I venter på julen.

SE OGSÅ:Belgiske vafler