Opskrift på orange-chokoladekage med friske bær

Orange-chokoladekage med friske bær

Den tætte chokoladekage har fået et tvist af appelsin, der gør smagen frisk, mens du er i chokoladehimmelen.

7

Ingredienser

  • Til ca. 12 stykker kage
  • 4 æg
  • 375 g fint rørsukker
  • 150 g mørk chokolade
  • 250 g smør
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk revet appelsinskal  
  • 350 g mørk chokolade
  • 5 dl piskefløde
  • lidt cointreau efter smag og behag
  • friske bær, f.eks. hindbær og blåbær eller blommer skåret i mindre stykker.

Sådan laver du orange-chokoladekage:

  1. Pisk æg og rørsukker sammen til det bliver hvidt og luftigt.
  2. Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad. Vend den smeltede chokolade-smørblanding sammen med æggemassen.
  3. Sigt melet i dejen og vend det heri sammen med revet appelsinskal.
  4. Beklæd en form eller ovnfast fad af ca. 20x24 cm med bagepapir, hæld dejen heri og bag kagen ca. 40 min ved 175 grader.
  5. Tjek om kagen er færdigbagt ved at stikke en urtekniv eller lign ned i midten af kagen. Hvis dejen slipper og ikke hænger ved, så er kagen færdig.
  6. Afkøl kagen.
  7. Hak chokoladen fint. Kom fløde og chokolade i en gryde og opvarm det forsigtigt. Tag gryden af varmen og rør det sammen til den jævn chokolademasse. Smag til med cointreau.
  8. Hæld chokolade-massen på den afkølede chokoladekage og sæt kagen i køleskabet ca. 3 timer til chokolade-ganachen er stivnet.
  9. Skær stykker af kagen og server kagen med friske bær eller frugt og evt. en kugle vaniljeis eller creme fraiche.