Orange-chokoladekage med friske bær
Den tætte chokoladekage har fået et tvist af appelsin, der gør smagen frisk, mens du er i chokoladehimmelen.
7
Ingredienser
- Til ca. 12 stykker kage
- 4 æg
- 375 g fint rørsukker
- 150 g mørk chokolade
- 250 g smør
- 150 g hvedemel
- 2 tsk revet appelsinskal
- 350 g mørk chokolade
- 5 dl piskefløde
- lidt cointreau efter smag og behag
- friske bær, f.eks. hindbær og blåbær eller blommer skåret i mindre stykker.
Sådan laver du orange-chokoladekage:
- Pisk æg og rørsukker sammen til det bliver hvidt og luftigt.
- Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad. Vend den smeltede chokolade-smørblanding sammen med æggemassen.
- Sigt melet i dejen og vend det heri sammen med revet appelsinskal.
- Beklæd en form eller ovnfast fad af ca. 20x24 cm med bagepapir, hæld dejen heri og bag kagen ca. 40 min ved 175 grader.
- Tjek om kagen er færdigbagt ved at stikke en urtekniv eller lign ned i midten af kagen. Hvis dejen slipper og ikke hænger ved, så er kagen færdig.
- Afkøl kagen.
- Hak chokoladen fint. Kom fløde og chokolade i en gryde og opvarm det forsigtigt. Tag gryden af varmen og rør det sammen til den jævn chokolademasse. Smag til med cointreau.
- Hæld chokolade-massen på den afkølede chokoladekage og sæt kagen i køleskabet ca. 3 timer til chokolade-ganachen er stivnet.
- Skær stykker af kagen og server kagen med friske bær eller frugt og evt. en kugle vaniljeis eller creme fraiche.
7 lækre opskrifter på cupcakes
-
Cupcakes med ribs, brombær, hindbær, blåbær og orange-topping
-
Cupcakes med banan, chokolade og hindbær-glasur
-
Cupcakes med ingefær, mørk chokolade-creme og ristede mandler
-
Cupcakes med kaffe, valnødder og chokolade
-
Cupcake med kokos og citron
-
Cupcakes uden sukker
-
Cupcakes: Krydret med hvid chokofrosting