Orientalsk kylling i stegeso
En lækker hverdagsret hvor kyllingen får selskab af sur/søde sovs og ovnbagte grøntsager.
4
Ingredienser
- 1 kylling
- 1 bundt persille
- 4 spsk. revet ingefær
- 3 røde peberfrugter
- 3 gule peberfrugter
- 4 rødløg
- 2 friske chili
- ½ frisk moden ananas (eller to dåser ananas)
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk sukker
- 6 spsk balsamicoeddike
- salt
- peber.
Sådan laver du orientalsk kylling:
- Tænd ovnen på 190 grader. Gnid salt og peber både udvendigt og indvendigt på kyllingen.
- Fyld maven med hakket persille og ingefær.
- Udkern peberfrugterne og skær dem i kvarte. Skær løgene i store både. Bland både løg og peberfrugter med chili og ananas og hæld det i en römertopf/stegeso eller et ovnfast fad. Krydr med salt, peber og olie og læg kyllingen henover. Dub den gerne med lidt olie.
- Sæt kyllingen i ovnen og bag den i 1 ½ time. Tag kyllingen og halvdelen af grøntsagerne fra og lad det hvile mens du laver retten færdig.
- Kør resten af grøntsagerne igennem en blender sammen med sukker og eddike. Smag til med salt. Tilsæt evt. kogende vand, hvis du vil have en mere flydende konsistens.
- Servér med jasminris.
- 471 kcal pr. person
- Prøv også kylling-rissalat med stegte løg og valnødder